- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pilot otkrio detalje pokušaja otmice ruskog Tu-22MZ

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaBombarder Tu-22 sleće u vojnu bazu Hmejmim u Siriji
Bombarder Tu-22 sleće u vojnu bazu Hmejmim u Siriji  - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
Pratite nas
Ukrajinske specijalne službe planirale su da komandant Tu-22M3 katapultira ostala tri člana posade pre otmice, ispričao je pilot, kojeg je Kijev pokušao da regrutuje.
„Predložili su mi da ih (preostale članove posade) prinudno katapultiram, da ih na „human“ način eliminišem, odnosno da ih faktički ubijem“, rekao je on televiziji „Rusija 1“.
Pilot je takođe istakao da je operativna igra sa ukrajinskim specijalnim službama trajala od oktobra 2023. godine. Po njegovim rečima, Kijevu se žurila otmica aviona, ali nisu obraćali pažnju na tehničke karakteristike ovog procesa.
Avion Tu-22M3, koji su ukrajinske specijalne službe htele da otmu, učestvovao je u operacijama u Siriji i Gruziji.
Podsetimo, FSB Rusije saopštio je ranije ove nedelje da je sprečio pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvedu operaciju otmice ruskog bombardera Tu-22M3. Kako je precizirano, oni su preko Telegrama pokušali da regrutuju ruskog vojnog pilota i da ga ubede da spusti avion na teritoriju Ukrajine. Za to mu je ponuđeno tri miliona dolara i italijansko državljanstvo. Istovremeno, predstavnik Ukrajine je u razgovoru sa pilotom, pokušavajući da ga natera na saradnju, pretio i članovima njegove porodice.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala