- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras slavio pa se poklonio Novaku: „Neverovatan borac – još nisam veliki šampion“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale
Novak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
Pratite nas
Nije Novak Đoković uspeo da se osveti za prošlogodišnji poraz i umesto toga Karlos Alkaras osvojio je svoj drugi pehar na Vimbldonu. Prilikom dodele trofeja istakao je da je o tom trenutku maštao još kao dvanaestogodišnji dečak.
„Ovo je sjajno za mene ,da ponovo osvojim trofej. Kada sam imao 12 godina rekao sam da želim da pobedim na Vimbldonu. Uspeo sam da ostvarim san i nastaviću dalje, ovo je najlepši turnir i najbolji trofej koji mogu da osvojim“, rekao je Karlos Alkaras na ceremoniji posle finala sa Novakom Đokovićem.
Iako je delovalo da je do pobede došao rutinski, u trećem setu moglo je da se desi svašta jer je Novak spasao tri meč lopte.
„Bilo je 40:0, on je neverovatan borac znao sam da će probati da nađe šansu . Bilo je teško, pokušao sam da ostanem miran i fokusiran, trudio sam se da igram najbolji tenis i zaista sam zadovoljan što sam na kraju uspeo. Srećan sam što sam u ovoj situaciji“, rekao je španski teniser.
Postao je tek šesti igrač koji je u jednoj godini uspeo da osvoji titule na Rolan Garosu i Vimbldonu.
„Samo se borim, verujem, ne znam. Zaista je sjajna stvar biti u tom društvu. Ne smatram sebe velikim šampionom još uvek, trudim se da nastavim da gradim svoju stazu“, poručio je Alkaras.
Imao je reči hvale za srpskog asa kojem se naročito divi jer je samo nekoliko nedelja posle operacije ponovo na terenu i to u finalu.
„Zaboravio sam da čestitam Novaku i timu, bilo je teško za tebe, uradili ste neverovatan posao posle Rolan Garosa i operacije. Nisi znao da li ćeš mogći da igraš, a stigao si do finala. To je neverovatno, pričao sam i sa svojim timom, da igraš uopšte poene i mečeve nekoliko nedelja posle operacije, veliko poštovanje za tebe i tvoj tim“, rekao je Alkaras.
Za kraj je morao da čuje i po neki zvižduk jer je upitan za finale Evropskog prvenstva između Engleske i Španije.
„Sa mojim timom ću gledati, ja sam svoj posao uradio, sada fudbaleri . Biće težak meč“, poručio je novi/stari šampion Vimbldona.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
EURO 2024
Perina rabona: Draganova jeftina demagogija – greška!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala