- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Emotivni Novak: „Ja sam i dalje dete koje živi svoj san“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale
Novak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
Pratite nas
Posle poraza u finalu Vimbldona, Novak Đoković istakao je da je razočaran, ali da mora da bude i ponosan jer je stigao do borbe za trofej samo pet nedelja posle operacije kolena.
U prva dva seta Novak Đoković kao da se nije pojavio na terenu. Karlos Alkaras to je perfektno iskoristio, a kada je srpski as počeo da igra daleko bolje u trećem setu bilo je kasno.
„Nije rezultat koji sam hteo, posebno u pra dva seta. Nivo tenisa nije bio dobar, ali Karlos je igrao dobar tenis, veoma kompletan, imao je sve. Probao sam da ga poljuljam, spasao tri meč lopte, ali nije suđeno. Potpuno zaslužena pobeda i velike čestitke za fantastičan tenis. Takođe, njegovom timu, Huan Karlosu i porodici, sjajan posao radite, deluje kao da je jedan čovek, ali cela ekipa je tu, svi su zaslužni. On ima samo 21 godinu i neverovatan je, samo nastavite tako“, rekao je Novak.
Uprkos tome što je razočaran jer je drugu godinu zaredom poražen u finalu, Novak ovoga puta ima razloga i da bude ponosan jer se uopšte vratio na teren.
„Naravno, moram da budem ponosan. Očigledno sam trenutno malo razočaran, ali kada vratim poslednjih nekoliko nedelja kroz šta sam prošao sa timom, moram da kažem da sam vrlo zadovoljan jer Vimbldon je uvek bio dečački san. Uvek sam želeo da budem ovde, pokušavam da se podsetim kako je nestvaran osećaj biti ovde i borio sam se za trofej deset puta, svaki put osećam se kao prvi put. Ja sam dete koje živi dečačke snove“, rekao je srpski as.
Na kraju je imao posebnu poruku za porodicu i svoj tim.
„Hvala mojoj ženi, volim te, hvala ti na podršci i hvala što si ovde. Mojoj divnoj deci Stefanu i Tari, hvala vam što donosite osmeh na moja lice svakog dana. Svaki put kad se rasplačem kad ih vidim na ovoj ceremoniji, počeli su da vole tenis sve više i više. Ne znam da li ću imati nerava da nastavim sa trenerskom karijerom za mog sina, ali ako želiš da to juriš ja sam tu za tebe. Hvala mom timu, trenerima, fizioterapuetu, hvala što ste sa mnom kroz dobra i loša vremena. Vi znate kroz šta smo prošli, volim vas sve i hvala vam. Hajde da nastavimo dalje“, rekao je Novak Đoković na kraju ceremonije.
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
SPORT
Neprepoznatljivi Đoković poražen u finalu – Alkaras je ponovo šampion Vimbldona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala