- Sputnik Srbija, 1920
OI 2024

Nikola i Nikola – dva točka na jednom biciklu

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2024
Pratite nas
Bilo je ponekih čaršijskih priča da Nikola Jokić na neki način guši Nikolu Milutinova svojom veličinom, da ga stavlja u svoju senku, ali se vremenom pokazalo da dvojica srpskih divova ispod obruča imaju sjajan odnos i da guraju jedan drugog napred. Nema sumnje da će tako biti i na Olimpijskim igrama u Parizu.
Kako vreme prolazi sve je izglednije da su Nikola i Nikola dva točka na istom biciklu. Da rade zajedno i idu u istom smeru.
Videlo se to i na pripremnoj utakmcii protiv Francuske kada su Jokić i Milutinov pokrivali pozicije četiri i pet, igrali su zajedno na centarskim pozicijama i odlično su se nadopunjavali u situaciji kada nedostaje igrača na poziciji četiri.
U momentu kada je Nikola Jokić otkazao učešće u reprezentaciji za Svetsko prvenstvo u Manili, bilo je priča i mišljenja da je Milutinov time ostavljen na cedilu, da će morati sam da iznese ceo teret na Mundobasketu.

Ispostavilo se da današnji košarkaš Olimpijakosa jeste imao najveću ulogu ispod obruča, ali i da je Milutinova upravo Mundobasket podigao do novih visina. Upravo po povratku sa Filipina pojavili su se snimci kako Milutinov slavi baš sa Jokićem, bez grama zle krvi, uz široki osmeh.

Zanimljivo je i da je Milutinov dok je bio na Mundobasketu dao izjavu da bi „sve bilo još bolje da je Jokić zajedno sa ekipom“.
Želja mu se ispunila jer je trostruki MVP NBA lige odlučio da igra za Srbiju na Olimpijskim igrama pa će tako sada dva srpska majstora košarke moći da se dopunjuju u Parizu što će biti veliki plus za srpski tim.
Dokaz da su u dobrom odnosu nedavno je dao i Jokić kada je istakao da Milutinov zaslužuje da igra u NBA ligi, što svakako značajno pozitivno utiče na ugled Milutinova u NBA okvirima.
Momak iz Sombora očigledno dobro poznaje kvalitet svog saigrača iz reprezentacije, a kada je iznosio predviđanja za najbolje timove Evrolige uvrstio je tu i Olimpijakos upravo zbog Milutinova.
„Mislim da će Real i Barselona biti među četiri najbolja tima. Možda Monako i nadam se Olimpijakos jer moj prijatelj Nikola Milutinov igra tamo“, istakao je Nikola Jokić.
Samo neka nastave da se podržavaju, a na nama je da se radujemo što će dvojica Nikola biti deo istog bicikla na Olimpijskim igrama koje ubrzo slede.
Već su počeli da vrte pedale.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala