- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

RHMZ: 35 stepeni u 20 sati, ne nazire se kraj vrelom talasu u danima pred nama

© Sputnik / Lola ĐorđevićDevojka sa kišobranom kao zaštitom od sunca
Devojka sa kišobranom kao zaštitom od sunca - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2024
Pratite nas
Temperatura u većini mesta u Srbiji u 20 sati je iznad 30 stepeni, a u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu izmereno je 35 stepeni.
Za stepen niža temperatura je u Zrenjaninu, Loznici, Ćupriji. U Paliću, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Kikindi, Valjevu, Negotinu, Kraljevu, Kruševcu, Nišu je 33 stepena, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Zbog izražene vlažnosti vazduha u nekim gradovima subjektivni osećaj je znatno iznad izmerene temperature, pa je tako prema RHMZ, u Novom Sadu subjektivni osećaj trenutno kao da je 42 stepena, a u Loznici i Sremskoj Mitrovici 39.
Najsvežije je trenutno na Kopaoniku gde su izmerena 23 stepena, slede Sjenica sa 24 stepena i Crni Vrh sa 26 stepeni, dok je na Zlatiboru 28 stepeni.
Na području cele Srbije na snazi je crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme.

Tropske noći u gradovima

RHMZ upozorava da se veoma izražen toplotni talas nastavlja i u drugoj dekadi jula sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni i uz tropske noći u urbanim sredinama.
U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji pad temperature i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.
Uprkos manjem osveženju, sa velikom verovatnoćom će se i nadalje produžiti period sa tropskim danima, u većim urbanim sredinama i tropskim noćima, uz deficit padavina.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala