- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Karlos: Znam kako protiv Novaka

© AP Photo / John WaltonKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2024
Pratite nas
Posle godinu dana Novak Đoković i Karlos Alkaras ponovo će se sresti u finalu Vimbldona. Razloga za samopouzdanje srpski as uvek ima bez obzira na sve okolnosti, ali ima ih i Španac koji je prošle godine slavio u meču za titulu.
„Znam kako da igram protiv Đokovića- Novak je igrao mnogo velikih finala, mnogo i dobio. Prošle godine smo igrali veoma težak meč. Stavio me je u veliki problem“, rekao je Karlos Alkaras posle plasmana u finale Vimbldona.
Ističe da se Novak i on sada odlično poznaju i da obojica znaju kako da pobede jedan drugog.
„Igrao sam više puta protiv Đokovića na finalima Gren slemova, mastersa… Znam kako je igrati protiv njega. Siguran sam da i on zna kako da igra protiv mene da bi me pobedio. Biće to veoma interesantan meč. Ja sam spreman za izazov“, poručio je Španac.
Alkaras je u polufinalu savladao Danila Medvedeva, a zanimljivo je da ni u tom meču, a ni ranije nije razmišljao o odbrani titule.
„Pokušavam da ne razmišljam na taj način. Svaki meč je rat, protivnici pokušavaju da te pobede, a ja sam svestan da je to moguće. Razmišljam samo da treba da pružim najbolji tenis. Otkako je počeo turnir, nisam pomislio da branim titulu, tako da se na neki način osećam kao prošle godine“, objasnio je trenutno treći reket sveta.
Govorio je i o svojim partijama na ovogodišnjem Vimbldonu.
„Protiv Tomija Pola sam bolje igrao. Jasno je da Danil i Tomi drugačije igraju i morao sam da se adaptiram na obojicu. U svakom slučaju dolazim u finale sa velikim samopouzdanjem, odličnim nivoom tenisa, sjajnim kretanjem. Verujem da ću u nedelju postići dobar rezultat“, samouveren je Alkaras.
Meč sa ruskim asom pratio je iz Karlosove lože i Luka Modrić, hrvatski fudbaler i legenda Real Madrida.
„Već sam rekao da će nedelja biti zabavn dan za Špance. Gledaće moje finale, gledaće finale Eura. Ja ću, međutim, razmišljati samo o onome što mene čeka. Luka je sjajna osoba, sreli smo se nekoliko puta. Za njega će uvek biti mesta u mojoj loži“, poručio je Alkaras.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2024
SPORT
Đoković: Bombe su padale iznad moje glave – a ja sam sanjao trofej Vimbldona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala