- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Koje su banje najjeftinije u Srbiji

© Wikipedia / Sasha SBCentar Sokobanje
Centar Sokobanje - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2024
Pratite nas
Banjski turizam u Srbiji cveta, naročito tokom leta. Strani i domaći turisti rado se odlučuju za boravak u poznatim srpskim lečilištima, kako zbog zdravlja tako i zbog predivne prirode, ali i povoljnih cena.
Spisak banja koje treba posetiti u Srbiji je dugačak. Sve su posebne na svoj način, od onih najpoznatiji, pa sve do onih koje su manje poznate. Skoro svaka banja ima značajnu istoriji i veliki broj istorijskih ličnosti koje su nekada boravile u njima.
Smeštaj u većini banja u Srbiji je veoma povoljan. Cene su takve da svako može sebi da priušti bar nekoliko dana na jednom od ovih mesta. Mi smo izdvojili top pet najpovoljnijih banja u Srbiji, a to su: Lukovska Banja, Sijarinska Banja, Pribojska Banja, Sokobanja, Prolom Banja.

Cene smeštaja u Lukovskoj Banji

Cena smeštaja u blizini ove Lukovske Banje znatno su manje nego u hotelima. U oglasima se izdaje jedan apartman u kojem je cena prenoćišta samo sedam evra. Sobe imaju posebno kupatilo, a kuhinja je zajednička. Jedna soba je dvokrevetna sa kupatilom. Kuhinja i trpezarija su izdvojene kao posebne prostorije, piše portal Biz.
Najjeftiniji smeštaj u oglasima na internetu je koštao svega pet evra. Apartman je u privatnom vlasništvu i nalazi se u neposrednoj blizini centra ovog banjskog lečilišta, a deo su kompleksa sa 12 novoizgrađenih dvokrevetnih soba na dva nivoa.
U oglasu je pisalo da svaki nivo ima zajednički dnevni boravak i zajedničku kuhinju. Svaka soba poseduje kupatilo, kablovsku TV, internet, podno grejanje. Dodato je još da objekat poseduje parking ukoliko dolazite svojim autom.
Za 8,5 evra (944 dinara) se u ovoj banji u Srbiji može naći prenoćište 50 metara od strogog centra, s tim što je istaknuto da je cena skuplja ako je broj noćenja manji od pet, pa je cena u tom slučaju 1.000 dinara po osobi dnevno.

Cene smeštaja u Sijarinskoj Banji

Noćenje u Sijarinskoj Banji može se naći po dosta povoljnim cenama, pa se tako izdaje apartman za 14 evra po osobi. U opisu oglasa stoji da se apartman nalazi u blizini banje, od koje je udaljen svega 500 metara. Gostima je od dodatne opreme na raspolaganju internet, tv, pokrivači, posteljina...
Jedan od oglasa je iznenadio - sobe za izdavanje u Sijarinskoj banji koja se nalazi 100 metara od gejzira za samo 500 dinara po osobi, a na raspolaganju su vam tri dvokrevetne sobe, terasa, kupatilo.
Iako ste mislili da je 500 dinara previše jeftino, tu je još jedan oglas gde je cena noćenja - 300 dinara. Smeštaj se nalazi na samo 150 metara od hotela i gejzira, a isto toliko i od olimpijskog bazena.

Cene smeštaja u Pribojskoj Banji

Smeštaj u Pribojskoj Banji je veoma povoljan. U sklopu Pribojske Banje nalazi se Rehabilitacioni centar "Banja" koji je renoviran 2019. godine. U renoviranoj zgradi otvoreno je odeljenje fizikalne medicine i rehabilitacije Priboj. Na drugom spratu zgrade obezbeđen je i smeštaj za sve pacijente. Pored hotelskog smeštaja posetiocima je i na raspolaganju privatni smeštaj.
Privatni smeštaj u Pribojskoj Banji je vrlo povoljan. Posetioci koji tamo trenutno borave kažu da se cene kreću od 1.200 dinara, takođe dodaju da je veliki broj turista došao u ovu banju i iz Srbije, ai i Crne Gore i Bosne. Interesovanje je zaista veliko.
Na 350 metara od Pribojske Banje može se naći apartman za svega 18 evra. Objekat ima dnevnu i spavaću sobu, kuhinju, kupatilo, ispred se nalazi dvorište i igralište za decu. U sklopu smeštaja je i besplatan parking kao i internet.
Još jedan apartman u blizini Pribojske Banje izdaje se po ceni od 20 evra. U sklopu apartmana postoji i restoran. Apartman ima spavaću sobu i kupatilo. Parking je besplatan, na raspolaganju je i terasa, a gosti mogu da koriste besplatan internet.

Cene smeštaja u Sokobanji

Apartman koji se nalazi na oko kilometar od centra Sokobanje, a mogu noćiti dve odrasle osobe za 20 evra. U smeštaju se nalazi veliki bračni krevet kao i jedan krevet za jednu osobu. Takse i nadoknade se plaćaju tri evra, a nije na odmet napomenuti da je preostala još jedna soba po ovoj ceni.
Na istoj udaljenosti još jedan vlasnik izdaje sobe za 20 evra, ali imajući u vidu trenutne temperature, to neće biti problem jer je vreme idealno za boravak u prirodi ili nekom banjskom bazenu.
Nešto bliže centru, na oko 300 metara, izdaje se dvokrevetna soba za 23 evra. Vlasnik naglašava prelepi pogled na Rtanj i mogućnost korišćenja besplatnog parkinga. Po ovoj ceni se može iznajmiti i apartman u kući u centru Sokobanje ili u pansionu.
Studio apartman možete iznajmiti za 22 evra sa svim taksama i nadoknadama. Smeštaj je površine 40 kvadrata i poseduje tri kreveta, dva "singl" kreveta i jedan bračni krevet. Posebna pogodnost jeste i igralište za decu i velika terasa sa pogledom na vrt.

Cene smeštaja u Prolom Banji

U ovoj banji se nalazi hotel "Radan", koji ima kapacitet oko 1.700 mesta. Posetioci mogu boraviti još i u apartmanima i privatnim sobama, što je biznis koji se razvija u gotovo svim banjama u Srbiji. Kada se pogleda aktuelna ponuda na internetu, apartmani se kreću od 20 do 30 evra. Ima i "luks" varijanti, čija je cena od 50 evra pa naviše.
U jednom kompleksu apartmana noćenje košta deset evra, a kako je naveo vlasnik, izdaje samo jednokrevetne sobe. Mala dvokrevetna soba sa bračnim krevetom se može naći za 25 evra, a za tri evra više i ceo apartman - spavaća soba, dnevni boravak, kuhinja i kupatilo, a doručak se dobija besplatno.
Za 30 evra za noć se može iznajmiti porodični studio. Sastoji se od tri kreveta za jednu osobu i velikog bračnog kreveta. Nešto moderniji i opremljeniji smeštaj košta 40 evra.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala