- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Kako to izgleda kada se više od 1.800 inženjera pojavi na konkursu za 10 radnih mesta /video/

© Foto : video skrinšot/Tviter/NDTV)Red za posao u Indiji
Red za posao u Indiji - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2024
Pratite nas
Više od 1.800 ljudi se pojavilo na otvorenom intervjuu za 10 slobodnih radnih mesta koje je oglasila inženjerska kompanija u gradu Džagadija u indijskoj državi Gudžarat.
Video koji se pojavio na društvenoj mreži X za samo osam sati je postao viralan, a komentari uglavnom ukazuju na „zastrašujuću i tužnu“ situaciju u kojoj su se Indijci našli.
Neki od komentara su:
„Ovo je realnost situacije nezaposlenosti u Indiji, a mi i dalje pričamo o hindu-muslimanskom pitanju, mandirima i džamijama, Indiji i Pakistanu“.
„Ovaj video je zastrašujući i pokazuje slabosti našeg obrazovnog sistema. Naš obrazovni sistem priprema kandidate da budu dobri radnici, umesto da ih priprema za preduzetništvo“.
„Oglas je zahtevao najmanje tri godine iskustva, pa nijedna osoba koja se vidi u ovom snimku nije nezaposlena. Plata je bila dobra, tako da je broj prijava bio ogroman“.
„Ovaj incident prikazuje žestoku konkurenciju za posao i podseća na potrebu za stvaranjem više radnih mesta, kao i potrebu za razvojem veština i jačanjem ekonomije kako bi se obezbedile adekvatne mogućnosti za one koji traže posao. Dok je entuzijazam kandidata za posao za svaku pohvalu, on takođe naglašava hitnu potrebu da se reše sve veći problemi nezaposlenosti i da se radi na obezbeđivanju adekvatnih prilika za sve“, prenosi Forbs.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala