Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zatvorska kazna od 15 godina za Aljidemaja

CC0 / Slika generisana veštačkom inteligencijom / Sudijski čekić
Sudijski čekić - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2024
Pratite nas
Muhamed Aljidemaj iz Krnjine kod Istoka osuđen je danas na zatvorsku kaznu od 15 godina pošto ga je sud u Prištini proglasio krivim za navodno počinjeni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Izbici kod Kline tokom 1999. godine.
Komenarišući presudu, jedan od njegovih advokata Miloš Delević izjavio je za Tanjug da je prvostepeni sud samo pročitao optužnicu i istu iskoristio kao jedini dokaz protiv Aljidemaja dodajući da se obrazloženje presude uopšte ne bazira na izjavama svedoka.
"Odbrana je dokazala da su svedoci dali 5 različitih opisa okrivljenog kritičnog dana. Svi svedoci su izjave dali nakon hapšenja Muhameda 22 godine posle rata", rekao je Delević
On je naglasio da je presuda još jedan dokaz nepravičnog suđenja Osnovnog suda u Prištini za ova krivična dela i još jedan dokaz podilaženja odlukom medijima i javnosti.
"Odbrana je ogorčena ovakom odlukom suda, jer je apsolutno sigurna u nevinost Muhameda Aljidemaja. Potražićemo pravdu na višim instancama", rekao je Delević.
Prema optužnici Aljidemaj je zajedno sa pripadnicima srpske vojske i policije učestvovao u ubijanju albanskih civila u Izbici kod Kline tokom sukoba 1999. godine.
Aljidemaj je više od 20 godina živeo u Beogradu, a uhapšen je 2021. godine kada je došao na Kosovo i Metohiju.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala