- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Proruski kandidat“: Zaharova urnebesno reagovala na novi Bajdenov gaf, Šolc i Makron ga pravdaju

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2024
Pratite nas
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je nazvala američkog predsednika Džozefa Bajdena „proruskim kandidatom” nakon što je umesto Vladimira Zelenskog kao predsednika Ukrajine predstavio – Vladimira Putina.
„Čini mi se da zloglasno 'rusko mešanje u američke izbore' više ne može da se sakrije – ovo je proruski kandidat kojim upravlja 'ruka Kremlja'. Čekamo histeriju Hilari Klinton povodom 'napada na američku demokratiju' i izveštaj Stejt departmenta o otkrivanju zavere 'unutrašnjih terorista'“, napisala je Zaharova na Telegramu.
S druge strane, nemački kancelar Olaf Šolc i francuski predsednik Emanuel Makron pokušali su da opravdaju Bajdenov najnoviji gaf.
„Džo Bajden ima dobru reputaciju, pokazao je da je sposoban da donosi ispravne odluke... Lapsusi se dešavaju, to ne menja ništa vezano za sadržaj njegovog govora“, rekao je kancelar, a prenosi Rojters.
Makron pozvao je na blažu retoriku prema američkom lideru.
„Svi mi ponekad pogrešimo... To se desilo i meni, moglo bi da se ponovi sutra, zamolio bih vas za tolerantnost“, prenosi agencija AFP reči francuskog predsednika na molbu novinara da prokomentariše Bajdenovu grešku.
Američki predsednik Džozef Bajden ponovo je šokirao javnost – on je na samitu NATO u Vašingtonu, predstavljajući predsednika Ukrajine, umesto Vladimira Zelenskog rekao da će se obratiti „predsednik Putin“.
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2024
RUSIJA
„Dame i gospodo, predsednik Ukrajine - Vladimir Putin“: Šok u sali i tihi aplauz za Bajdena
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala