- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rodžer hvalio Novaka – srpski as mu odgovorio rekordom

© John WaltonNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2024
Pratite nas
Iako je pre samo mesec dana operisan u Parizu, Novak Đoković odlučio je da igra na Vimbldonu, a zbog te odluke divljenje prema srpskom asu izrazio je i Rodžer Federer, jedan od njegovih najvećih rivala. Dok ga Švajcarac hvali, Novak nastavlja da ruši njegove rekorde.
Nije Novak Đoković u prošlosti imao prilike da se nasluša pohvala od Rodžera Federera, a Švajcarac je u razgovoru za „ESPN“ priznao i sam da nije često govorio o srpskom asu.
Međutim, odlukom da igra na Vimbldonu iako se tek oporavio od povrede Novak je „naterao“ velikog rivala na reči hvale.

„Novak je neverovatan kako se vratio. Nisam pričao o njemu ranije, znate, ali neverovatan napor za njega posle operacije posle Pariza da se vrati i već igra“, rekao je Federer.

Zanimljivo je da je Švajcarac o ovome govorio posle Novakovog meča protiv Alekseja Popirina i da uprkos tome što ga je hvalio nije bio siguran da će srpski as nastaviti da briljira na Vimbldonu.
„Mislim, ne znam kako se oseća, ali biće veoma zanimljivo videti kako se oporavlja posle meča od tri sata“, rekao je Federer pre nekoliko dana.
Posle ove izjave Novak ne samo da je pokazao da se dobro oseća već je rutinski izašao na kraj sa Holgerom Runeom, a potom se plasirao u polufinale posle predaje Aleksa de Minora.
To je ukupno 13. polufinale na Vimbldonu za Novaka koji se tako izjednačio sa Federerom koji je tokom karijere takođe 13 puta stigao do polufinala na engleskoj travi.
Pričao je legendarni Švajcarac i o mlađim teniskim generacijama.
„Osećam kao da dolazi svakih pet godina novi talas igrača i to je razlog zašto mislim da je divno što Rafa i Endi i naravno Novak još uvek igraju na turniru, jer to zapravo daje mlađoj generaciji, kao što su Siner i Alkaras, šansu da igraju protiv ovih igrača više puta. Možda ne samo jednom ili nikad, već zapravo šansu. Jer ako se svi povuku sa 30 godina, znate, nećemo imati tu priliku“, rekao je Federer u intervjuu za „ESPN“.
Ovo je drugi put u nekoliko dana da je Švajcarac pričao o Novaku, a prethodno mu je poželeo da obori sve rekorde.
U polufinalu Vimbldona Novak će igrati protiv Lorenca Musetija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala