- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva reagovala: Uvredljive izjave Bajdena na račun Putina – nedopustive

© Tanjug / AP Photo/Jacquelyn MartinPredsednik SAD Džozef Bajden
Predsednik SAD Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2024
Pratite nas
Nepristojne izjave američkog predsednika Džozefa Bajdena o ruskom lideru Vladimiru Putinu su neprihvatljive i ne služe na čast lideru SAD, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Uprkos tome što je to sve unutrašnja stvar SAD i briga američkih birača, a ne naših, ipak ima smisla reći da i dalje smatramo da je takvo ponašanje apsolutno neprihvatljivo i nedopustivo za lidera države, kada tako sa nepoštovanjem govori o liderima drugih država. Mislim na njegove izjave o predsedniku Putinu. To je za nas neprihvatljivo i smatramo da to nikako ne služi na čast lideru SAD. To je ono na šta obraćamo pažnju i što je za nas apsolutno neprihvatljivo“, naglasio je portparol Kremlja.
Govoreći o novom lapsusu američkog lidera, kada je na samitu NATO Putina nazvao predsednikom Ukrajine, Peskov je rekao da je to unutrašnja stvar SAD.

„Primetili smo da je ceo svet obratio pažnju na to. Ovde ne može biti komentara. Jasno je da se radi o lapsusima. Jasno je da su dobili takav odjek u kontekstu unutrašnjih političkih diskusija u SAD koje sada prati ceo svet. Ali to nije naša stvar, to je unutrašnja stvar SAD“, rekao je Peskov.

Bajden je na pres-konferenciji nakon samita NATO pokušao da uvredi ruskog predsednika, rekavši da su „najdublji i najstariji strahovi Evrope oživeli jer je „krvožedni ludak krenuo u marš“.
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2024
RUSIJA
„Dame i gospodo, predsednik Ukrajine - Vladimir Putin“: Šok u sali i tihi aplauz za Bajdena
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala