- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj upozorava na opasne provokacije: NATO rakete već gađaju teritoriju Rusije

© Sputnik / Evgeny BiyatovPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2024
Pratite nas
Raketama, proizvedenim u zemljama NATO, već se izvode napadi na rusku teritoriju, a moguće povećanje dometa tih udara je čista provokacija koja vodi eskalaciji tenzija, upozorio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Kako je rekao novinarima, pozivi na ukidanje ograničenja ukrajinskih napada na Rusiju zapadnim oružjem predstavljaju novu, veoma opasnu runda eskalacije napetosti.
On je precizirao da se zapadnim raketama dugog dometa već gađa ruska teritorija – Donbas i Novorusija.

„Najvažnija stvar je da se tim raketama već izvode napadi na našu teritoriju. Ne zaboravimo da su Lugansk, Donjeck, Herson i Zaporožje teritorije Ruske Federacije. Što se tiče povećanja rastojanja dalekometnih raketnih udara na teritoriju Rusije, to je čista provokacija, nova, veoma opasna runda eskalacije napetosti“, naglasio je Peskov.

Prema njegovim rečima, neke zapadne zemlje i dalje pokušavaju da održe ravnotežu i protive se kijevskoj liberalizaciji režima za upotrebu raketa dugog dometa.
„Vidimo izjave predstavnika nekih prestonica, iz Londona i tako dalje, koji više ne vide nikakva ograničenja u vezi sa tim. Vidimo zemlje koje i dalje pokušavaju da održe neku ravnotežu i kažu da su protiv liberalizacije režima za upotrebu dalekometnih projektila“, dodao je portparol Kremlja.
Ranije je Ukrajina pozvala da se ukinu ograničenja za napade na rusku teritoriju.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala