- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Moramo da budemo oprezni sa Englezima“

© AP Photo / Manu FernandezDani Olmo
Dani Olmo - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2024
Pratite nas
Fudbalski reprezentativac Španije Dani Olmo izjavio je da je njegov tim spreman za predstojeće finale Evropskog prvenstva protiv Engleske.
Fudbaleri Španije i Engleske igraće u nedelju od 21 sat u Berlinu u finalu EP.
"Moramo da budemo oprezni sa njima. Postigli su nekoliko golova u završnici mečeva. Moramo da budemo oprezni 100 odsto, nije bitno da li ćemo da igramo 90 ili 120 minuta", rekao je Olmo za Kadenu SER.
On tvrdi da selekcija Španije ima sjajne fudbalere, koji prave razliku na terenu.
"Naš kapiten Alvaro Morata je to rekao još na početku turnira. Imamo igrače, koji su različiti na individualnom nivou, kao što su Niko Vilijams i Lamin Jamal. Oni mogu da unište protivnika jedan na jedan. Međutim, u reprezentaciji imamo i igrače koji su osvojili sve u karijeri, kao što su Rodri, Načo ili Karvahal. Ne plašimo se nikoga", dodao je reprezentativac Španije.
Olmo (26) se osvrnuo na izjavu selektora Engleske Gereta Sautgejta, koji je rekao da će Španija imati dan više odmora uoči finala EP.
"Nismo se previše odmorili ni za meč protiv Francuske u polufinalu EP. Uvek smo govorili da se za pobedu morate suočiti sa najboljim timovima. Igrali smo sa svima i pobedili. Sada je red na Englesku, spremni smo", istakao je španski fudbaler.
Olmo je član Lajpciga, a pojedini mediji su objavili da bi španski reprezentativac po završetku EP mogao da promeni sredinu.
"Moji ljudi znaju šta želim. Imam previše posla na EP da bih razmišljao o drugim stvarima. Imam ugovor sa Lajpcigom, zadovoljan sam u ovom klubu. Ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Sve što želim je da nastavim da pobeđujem", zaključio je Olmo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala