- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Sijarto upozorava: Ukrajina će biti uništena ako se rat ne okonča

© AP Photo / LIBKOSUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2024
Pratite nas
Strategija Evropske unije i NATO-a nije donela rezultate u rešavanju sukoba u Ukrajini, a bez njegovog završetka, zemlja će biti uništena, izjavio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

„Strategija koju EU i Alijansa sprovode u poslednje dve i po godine jednostavno nije dala nikakve rezultate jer se situacija pogoršava, vidite žestoke napade. Vidite rizik od eskalacije. Vidite brutalnost na bojnom polju. I mislim da će se situacija pogoršati. Ako ne uspemo da obustavimo rat, poginuće još hiljade, desetine hiljada ili stotine hiljada ljudi, a Ukrajina će biti uništena“, upozorio je Sijarto u intervjuu za „Si-En-En“.

Prema njegovim rečima, Ukrajina nije uspela da postigne uspeh na bojnom polju.
„Kada pitamo koji konačan broj oružja treba da se isporuči da bi se preokrenula situacija na ratištu, niko ne može da odgovori“, objasnio je on.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je sredinom juna na sastanku sa rukovodstvom ruskog Ministarstva spoljnih poslova govorio o kolapsu pređašnjeg evroatlantskog sistema bezbednosti i predložio izgradnju nove arhitekture koja uzima u obzir brige svih.
Putin je izneo i uslove za mirovne pregovore u Ukrajini. Među njima je i povlačenje ukrajinskih oružanih snaga iz Donbasa i Novorosije i odustajanje Kijeva od ulaska u NATO. Osim toga, Rusija smatra neophodnim neutralan, vanblokovski, nenuklearni status Ukrajine, kao i ukidanje svih zapadnih sankcija.
Vladimrir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 25.06.2024
RUSIJA
Putinov mirovni plan – poslednja šansa da čovečanstvo izbegne apokalipsu
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala