- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Sigurnim koracima krećemo se ka Hladnom ratu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2024
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je odluku SAD da rasporedi dalekometno oružje u Nemačkoj, rekavši da se svet kreće ka Hladnom ratu.
„Sigurnim koracima krećemo se ka Hladnom ratu. Sve se ovo već dogodilo“, rekao je Peskov komentarišući planove SAD za raspoređivanje raketa dugog dometa u Nemačkoj.
On je primetio da se u odnosima Rusije i Zapada vraćaju svo atribudi Hladnog rata.
„Vraćaju se svi atributi Hladnog rata sa konfrontacijom, direktnom konfrontacijom. Ista ona Nemačka, SAD, Francuska i Velika Britanija direktno učestvuju u sukobu u Ukrajini“, naglasio je portparol.
Prema njegovim rečima „sve to se radi da bi se naša zemlja suzbila, sve to se radi da bi se osigurao naš strateški poraz na bojnom polju“.
„Mi sve to moramo uzeti u obzir. To nije razlog za pesimizam. Naprotiv, to je razlog da se okupimo, iskoristimo sav naš prebogat potencijal koji imamo i ispunimo sve ciljeve koje smo sebi postavili tokom specijalne vojne operacije“, zaključio je Peskov.
Ranije je Pentagon saopštio da će Sjedinjene Američke Države 2026. godine početi da raspoređuju u Nemačkoj dalekometne udarne sisteme koji će znatno nadmašiti oružje koje se već nalazi u Evropi. Radi se, pre svega, o raketama SM-6, „tomahavk“ i „hipersoničnom oružju“.
Trojicka kula, Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2024
RUSIJA
Rusija: Raspoređivanje dalekometnih raketa SAD u Nemačkoj – pogrešna procena
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala