- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Gojku Božoviću „Bazjaška povelja“

© ArhipelagGlavni urednik "Arhipelaga" Gojko Božović
Glavni urednik Arhipelaga Gojko Božović - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2024
Pratite nas
Pesnik Gojko Božović ovogodišnji je dobitnik nagrade "Velika bazjaška povelja", saopštila je danas izdavačka kuća "Arhipelag".
Članovi žirija Saša Jašin, Ljubinka Stankov, Miladin Simonović, Predrag Despotović i Slavomir Gvozdenović jednoglasno su doneli odluku da nagrade Božovića za ukupni pesnički opus, navedeno je u saopštenju.
Kako je najavljeno, "Velika bazjaška povelja" biće uručena Božoviću 18. avgusta u porti manastira Bazjaš, u okviru tradicionalne kulturne manifestacije "Dani Preobraženja Srba u Rumuniji", koja će biti održana od 16. do 19. avgusta u Temišvaru, Bazjašu i Belobreški.
Nagradu "Velika bazjaška povelja" od 1994. godine dodeljuje Savez Srba u Rumuniji iz Temišvara, koji je i organizator "Dana Preobraženja Srba u Rumuniji". Među dosadašnjim dobitnicima nagrade su Ivan V. Lalić, Miodrag Pavlović, Matija Bećković, Ljubomir Simović, Branislav Petrović, Milosav Tešić, Duško Novaković i drugi.
Matija Bećković - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2024
KULTURA
Kočićeva nagrada pripala pesniku Matiji Bećkoviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala