- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Oštetio je Srbiju – i dobio nagradu?!

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIFransoa Leteksije
Fransoa Leteksije  - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2024
Pratite nas
Francuz Fransoa Leteksije sudiće finale Evropskog prvenstva između reprezentacija Španije i Engleske, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).
Leteksije (35) je međunarodni sudija od 2017. godine, a u karijeri je sudio na 65 zvaničnih mečeva u UEFA takmičenjima.
Francuz je na ovogodišnjem EP sudio tri utakmice i to Španija - Gruzija, Danska - Srbija i Hrvatska - Albanija, dok je bio četvrti arbitar na meču Nemačka - Škotska.
Leteksije se „proslavio“ u utakmici između Danske i Srbije kada nije dosudio očigledan faul nad Aleksandrom Mitrovićem u kaznenom prostoru rivala.
Joakim Mele je povukao Mitrovića za dres što je trebalo da bude sankcionisao prema mišljenju bivšeg sudije Manuela Grafa iz Nemačke.
„Čist penal u grupi C! Ne možete srušiti igrača jasnije od ovoga. VAR? Zašto? Ta situacija je još jednom odlučila o sudbini Srbije na velikim takmičenjima i oni će ponovo biti sa pravom razočarani - kao što su bili posle Svetskog prvenstva 2018. godine“, naveo je Graf.
Bez obzira na to, Leteksije je dobio nagradu od UEFA i sudiće finale Evropskog prvenstva.
UEFA je saopštila da će pomoćne sudije biti Francuzi Siril Minije i Mehdi Ramuni, dok je za četvrtog arbitra određen Poljak Simon Marčinjak. Poljak Tomaš Listkievič je određen za pomoćnog rezervnog sudiju.
U VAR sobi biće Francuzi Žerom Brizar i Vili Delažo i Masimilijano Irati iz Italije.
Utakmica između Španije i Engleske biće odigrana u nedelju od 21 sat u Berlinu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala