- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nastavlja se skandalozna hajka na ruske sportiste – zabranjeni Karacev i Kudermetova!

© Sputnik / Aleksandar Džorovič / Uđi u bazu fotografijaAslan Karacev, ruski teniser
Aslan Karacev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2024
Pratite nas
Aslan Karacev i Veronika Kudermetova, ruski takmičari u tenisu, dobili su zabranu učešća na Olimpijskim igrama!
Skandaloznu odluku doneo je Međunarodni olimpijski komitet, navodeći da su Karacev i Kudermetova „povezani sa režimom ruskog predsednika Vladimira Putina“.
MOK je sproveo „test neutralnosti“ u vezi sa specijalnom vojnom operacijom u Ukrajini i navedeno je da Karacev i Kudermetova „nisu prošli“.
Kudermetova, koja je bila deveta na svetu, dobila je crveni karton jer joj je sponzor i dalje Taftneft, ruska naftna kompanija koja je pod sankcijama zbog veza sa režimom.
Za Karaceva, bivšeg polufinalistu Australijskog opena i osvajača medalje na prethodnim Olimpijskim igrama nije dato objašnjenje.
MOK je nedavno doneo odluku da sportisti ovih zemalja mogu da igraju u Parizu, ali bez nacionalnih obeležja, kao neutralni takmičari. Da bi to ostvarili, moraju da prođu i seriju testova kako bi u vrhunskom olimpijskom forumu bili sigurni da niko od njih nema nikakve veze sa režimom u Moksvi, niti je izrazio bilo kakav vid podrške.
Već je notirano i da je Mira Andrejeva, veoma perspektivna mlada ruska teniserka, nekoliko puta lajkovala proruske šale na račun situacije u Ukrajini, Karen Hačanov je na društvenim mrežama postavio fotografiju sa Đorđevim krstom, ruskim odlikovanjem, dok je Anastasija Potapova bila na nekoj utakmici Spartaka iz Moskve u dresu ovog kluba koji je povezan sa ruskom armijom.
Ni Hačanov ni Potapova neće imati probleme zbog toga, jer su odavno odlučili da ne idu u Pariz.
Sa druge strane, Andrejeva koja je još maloletna, na spisku je putnika, zajedno sa Jekaterinom Aleksandrovom i Dijanom Šnajder. U muškoj konkurenciji su prijavljeni Danil Medvedev, Roman Safijulin i Pavel Kotov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala