- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Američke rakete stižu na rotacionoj osnovi: Nemačka najavljuje razvoj svojih sistema

© Sputnik / Igorь Zarembo / Uđi u bazu fotografijaAmerikanskie raketы Patriot razmeщenы v Polьše
Amerikanskie raketы Patriot razmeщenы v Polьše - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2024
Pratite nas
SAD će rasporediti dalekometno udarno naoružanje u Nemačkoj na rotacionoj osnovi i očekuju da Berlin sam razvija takve sisteme naoružanja, izjavio je ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus za radio „Dojčalnd rundfunk“.
„Pošto će ti sistemi naoružanja dugog dometa biti prebačeni u Nemačku samo na rotacionoj osnovi, to je jasno povezano sa očekivanjima SAD da sami ulažemo u razvoj i kupovinu takvog dalekometnog oružja“, rekao je Pistorijus.
Kako je dodao, raspoređivanje američkih sistema daće Nemačkoj vremena da razvije sopstveno naoružanje. Takođe, ministar odbrane Nemačke je siguran da će SAD ispuniti svoju obavezu čak i ukoliko na predstojećim izborima u Americi pobedi Donald Tramp.
Pentagon je ranije saopštio da će Sjedinjene Američke Države od sledeće godine početi raspoređivanje dalekometnih udarnih sistema u Nemačkoj, uključujući hipersonično oružje.
Protivradarska raketa dugog dometa AGM-88G AARGM - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2024
RUSIJA
Ozbiljna greška Vašingtona: Američke rakete u Nemačkoj biće na nišanu Rusije
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala