- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Poskupljuje železnički prevoz od septembra, ko bude kupovao kartu u vozu plaćaće 500 dinara više

© Sputnik / Lola ĐorđevićElektromotorni kineski brzi voz - Soko može razviti brzinu do 200 kilometara na sat
Elektromotorni kineski brzi voz - Soko može razviti brzinu do 200 kilometara na sat - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
Pratite nas
Novi cenovnik prevoza putnika u unutrašnjem železničkom saobraćaju Srbije važiće od septembra ove godine, a biće uvedene i novine u načinu naplate, saopštila je danas kompanija „Srbijavoz“.
Privredno društvo za železnički prevoz putnika ističe da prema važećem cenovniku prevoza putnika posluje već tri godine, a da je u tom periodu došlo do značajnih izmena tržišnih uslova, pre svega povećane su cene energenata i rezervnih delova, pa je zato i doneta odluka o korekciji cena koja stupa na snagu 1. septembra ove godine.
„Pored toga, novina će biti i veći popust na onlajn kupovinu karata, putem mobilne aplikacije i vebsajta srbijavoz.rs u visini od 10 odsto, koji se uvodi sa ciljem da putnike motivišemo da svoje karte kupuju unapred i onlajn“, napominje se u saopštenju „Srbijavoza“.
Za putnike to konkretno znači da će, na primeru nekih od najfrekventnijih linija, cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Novog Sada, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 373 dinara, koštati 445 dinara.
Pored toga, primera radi, cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Užica, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 730 dinara, od septembra koštati 864 dinara.
Znatno povećanje broja putnika dovodi i do sve učestalije pojave da putnici u vozove ulaze bez prethodno kupljene karte, koju kupuju kod konduktera, što dalje dovodi do otežanog upravljanja kapacitetima, gužvi i negativnog efekta na komfor putnika.
„Srbijavoz“ stoga apeluje na putnike da svoje karte unapred kupe onlajn ili na kartomatima i blagajnama širom Srbije.
Dodatno, do septembra će biti postavljeni novi kartomati na više od 20 stanica u Srbiji.
Nakon toga, za putnike koji se ukrcaju u voz bez karte, uz redovnu cenu biće dodatno naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu, u iznosu od 500 dinara.
Ova naknada neće se primenjivati za putnike koji putovanje započinju na stanici u kojoj ne postoje putničke blagajne i/ili kartomati.
„Očekujemo da efekti ovih izmena doprinesu kontinuiranom podizanju kvaliteta naših usluga i poboljšanju korisničkog iskustva putnika i naglašavamo da, i nakon ovih korekcija cena, železnički prevoz ostaje značajno povoljniji u odnosu na drumski prevoz“, navodi se u saopštenju.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala