- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Opasno i neodgovorno“: Orban o rastućoj ulozi NATO u ukrajinskom sukobu

© Sputnik / Mikhail Markiv / Uđi u bazu fotografijaZastave Ukrajine i NATO-a
Zastave Ukrajine i NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
Pratite nas
NATO se udaljava od svojih prvobitnih ciljeva i sve više postaje vojna organizacija, uloga Alijanse u ukrajinskom sukobu raste, a to je opasno i neodgovorno, jer je neizvesno kuda to može odvesti, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.
„NATO je stvoren pre 75 godina sa ciljem zaštite bezbednosti svojih članova. Ali, sada Alijansa očigledno odstupa od svojih prvobitnih ciljeva i postaje sve više vojna organizacija“, rekao je Orban u video-poruci objavljenoj na društvenoj mreži Fejsbuk (aktivnosti Meta, društvene mreže Fejsbuk i Instagram u Rusiji su zabranjene kao ekstremističke), uoči početka samita Alijanse u Vašingtonu.
Prema rečima mađarskog premijera, jedan od znakova ovog procesa je to što „Alijansa preuzima sve aktivniju ulogu“ u sukobu u Ukrajini.
„Iz našeg ugla, to je opasno i čak neodgovorno, jer niko ne vidi kako će se to završiti i kuda može odvesti“, zaključio je Orban.
Prethodno, španski list „Pais“ je, pozivajući se na izveštaje koje je Orban uputio predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu i liderima zemalja EU nakon poseta Moskvi, Kijevu i Pekingu, objavio da mađarski premijer smatra da će sledeća dva meseca ukrajinskog sukoba biti „dramatičnija, nego ikada“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala