- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Jutjub 2024. godine blokirao više od 80 ruskih kanala

© Sputnik / Ramil SitdikovLogo Jutjuba
Logo Jutjuba - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
Pratite nas
Jutjub je od početka 2024. godine blokirao više od 80 ruskih kanala, saopštila je ruska Savezna službe za nadzor komunikacija, informacionih tehnologija i masovnih medija (Roskomnadzor).
„Broj ruskih kanala koje je blokirao servis za video-hosting povećao se ove godine, tako da je od početka 2024. godine ograničen pristup za 83 ruske internet stranice“, navodi se u saopštenju.
Roskomnadzor dodaje da Jutjub masovno blokira kanale ruskih državnih medija, stranice poznatih ruskih pisaca i umetnika koji podržavaju Rusiju i dejstva vlasti.
Jutjub je od 2020. godine ograničio pristup kanalima kao što su „Solovjov lajv“, „Krim 24“, RT, RBK, NTV i zvanični kanal Saveta Federacije.
„Restriktivnim merama krše se ključni principi slobodnog širenja informacija i nesmetanog pristupa njima. Ovakvi postupci video-hostinga su neprihvatljivi i predstavljaju čin cenzure“, ističe se u saopštenju.
Istovremeno, do dana sa Jutjuba još uvek nije uklonjeno više od 61,3 hiljade zabranjenih materijala, koji sadrže lažne informacije o specijalnoj operaciji, ekstremističke materijale, propagandu netradicionalnih seksualnih preferencija i sadržaje o umešanosti maloletnika u nezakonite radnje.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala