- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bošnjački odbornici ponovo bojkotovali komemorativnu sednicu Skupštine opštine Srebrenica

Srebrenica - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2024
Pratite nas
U Srebrenici je danas održana komemorativna sednica Skupštine opštine na kojoj je odata počast svim stradalima u poslednjem ratu, koju su i ove godine bojkotovali bošnjački odbornici.
Komemorativna sednica se održava u skladu sa 17-godišnjom praksom, na kojoj je odaje pošta podjednako svim žrtvama proteklog rata - Srbima, stradalim u Podrinju i Bošnjacima u Srebrenici.
Odbornici srebreničke skupštine pre 17 godina zaključili su da su u ovoj lokalnoj zajednici stradali pripadnici srpskog i bošnjačkog, ali i ostalih naroda, prenosi RTRS.
Od tada se svake godine, 10. jula, održava komemorativna sednica lokalnog parlamenta.
Pre održavanja sednice predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić izjavio je za RTRS da ne očekuje da će se na komemorativnoj sednici u Srebrenici pojaviti bošnjački odbornici.
„Ne pojavljuju se ni njihova udruženja. Mislim da će tako biti i danas“, rekao je Kojić i dodao da Bošnjaci rade onako kako im političko Sarajevo kaže.
„Takvo ponašanje neće doneti dobro ni Bošnjacima, ni Srbima“, ukazao je Kojić, navodeći da mediji u Federaciji BiH govore samo o bošnjačkim žrtvama, a da srpske ni ne spominju.
Istakao je da je politika Sarajeva i zapadnih ambasada da ućutkaju Srbe.
„Da ne pričamo o našem stradanju, ali nas niko neće ućutkati, na to nema prava“, rekao je Kojić.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala