- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Folirant“ ponovo folira – kao Amerikanac: „Ne zanima me Jokić“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić i Džoel Embid
Nikola Jokić i Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2024
Pratite nas
Košarkaške reprezentacije Srbije i Sjedinjenih Američkih Država u najjačem sastavu igraće na Olimpijskim igrama, a ove dve ekipe sastaju se već u grupnoj fazi. Povodom toga što će morati da se suoči sa Nikolom Jokićem, Džoel Embid rekao je da ga „baš briga“.
Nikola Jokić igraće za Srbiju na Olimpijskim igrama i to posle sezone u kojoj je po treći put postao najbolji igrač (MVP) NBA lige. Ta vest čini se ne dotiče Džoela Embida koji je pred takmičenje u Parizu istakao da ne razmišlja o srpskom asu.
„Briga me za Jokića. Igram za svoju reprezentaciju. To je suština svega. Fokusiramo se na sebe i pokušavamo da svi budemo na istoj strani. Kada stignemo tu, svi znamo šta je naš fokus“, rekao je Embid.
Dodao je da mu je igranje za SAD dugo bio san, što je malo i kontraditorno kada se uzme u bozir da je pre nekoliko godina obećao Francuskoj da će nositi taj nacionalni dres. Pre Francuza razočarao je i Kamerun u kom je rođen.
„Mnogo mi znači igranje za SAD. To mi je dugo bio san. Ovo je energična grupa momaka, posebno zbog tako sjajnih igrača i talenta koji poseduju. Zabavno je biti deo ovoga. Uživam. Igram protiv njih pa osećam da znam mnogo o njima, ali biti u njihovom društvu i učiti kako da igramo zajedno je posebno“, rekao je Embid.
Da mu foliranje nije strano pokazao je čak i tokom trening utakmice na kojoj su reprezentativci igrali protiv daleko mlaćih igrača. Morao je čak i tada da posle promašenog šuta prilikom kog lopta nije ni došla do obruča traži faul.
Osim Embida za SAD će na Olimpijskim igrama igrati i Stef Kari, Džru Holidej, Tajris Haliburton, Devin Buker, Entoni Edvards, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Lebron Džejms, Kavaj Lenard, Entoni Dejvis i Ben Adebajo.
Vaterpolo  - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2024
SPORT
Delfini igraju finale Svetskog prvenstva – mladi srpski vaterpolisti idu po zlato
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala