- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvatski košarkaši se tukli u klubu sa Grcima – savez odmah reagovao: „Napadnuti su“ /video/

© AFP 2023 / ARIS MESSINISDario Šarić
Dario Šarić - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2024
Pratite nas
Dario Šarić i Ivica Zubac, hrvatski košarkaši, potukli su se sa grupom Grka u jednom klubu u Atini. Košarkaški savez Hrvatske oglasio se posle skandala, a u saopštenju se navodi da su se igrači odbranili jer su prethodno napadnuti.
Nije Hrvatska uspela da izbori plasman na Olimpijske igre, poraženi su u finalu kvalifikacionog turnira od Grčke, ali nisu odmah napustili Atinu.
Hrvatski košarkaši izašli su u jedan klub u grčkoj prestonici, a tamo su se Dario Šarić i Ivica Zubac, dvojica NBA igrača, potukli sa Grcima. Grčki mediji prenose da je Šarić u jednom momentu ostao da leži bez svesti.
Obezbeđenje je uspelo da spreči još veći skandal, a s obzirom da se podigla velika prašina morao je da se oglasio i Košarkaški savez Hrvatske.
„Na brojne upite iz medija vezane za fotografije koje kruže društvenim mrežama i portalim, košarkaški savez Hrvatske je odlučio da reaguje na sledeći način:
Posle finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Grčkoj i zajedničke večere, selektor se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta skladno potrebama igrača.
Nakon teških višenedeljnih priprema i utakmica igrači su odlučili na zajedničko druženje za oproštaj pred povratak svojim kućama ili klubovima. Tokom druženja u jednom od klubova u Atini, neki od naših igrača su napadnuti, najpre verbalno, a zatim i fizički, što je prouzrokovalo njihovu samoodbranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara“, piše u saopštenju.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2024
SPORT
Đoković objasnio poruku sa terena: „Kada neko prekorači liniju – reagujem“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala