- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Hapšenja u Graničnoj policiji BiH, zamenik direktora SIPA pobegao u Hrvatsku

© Sputnik / Marijana KolakovićBosna i Hercegovina, ilustracija
Bosna i Hercegovina, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2024
Pratite nas
Pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago uhapšeni su zbog sumnje na organizovani kriminal i druga krivična dela, dok je zamenik direktora SIPA Zoran Galić pobegao u Hrvatsku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Milović i Bago uhapšeni su u ponedeljak po naredbi Tužilaštva BiH zbog krivičnih dela organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih, a istragom je obuhvaćen i Galić zbog primanja dara i zloupotrebe položaja u periodu dok je bio direktor Granične policije BiH.
Takođe, postoje osnovi sumnje da je za sada nepoznato lice iz navedenih institucija uključenih u istragu Galić dostavilo informaciju o istrazi i planiranim merama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo krivično delo povreda tajnosti postupka, napominje se u saopštenju.
Iz Tužilaštva BiH dodaju da će zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima sprovesti istragu kako bi identifikovali i u skladu sa zakonom procesuirali navedeno lice.
„Osumnjičeni Galić je, nakon dobijenih informacija, juče u popodnevnim časovima ilegalno prešao granicu BiH i pobegao u Hrvatsku gde se i sada nalazi“, naveli su iz Tužilaštva.
Iz Tužilaštva dodaju da istragu provode zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, a u hapšenja je uključena i Agencija za istrage i zaštitu BiH.
Istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja dalje, a sprovodi se uz direktnu podršku Evropola, prenosi RTRS.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala