- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

SAD ne planiraju ukidanje ograničenja na ukrajinske napade duboko na teritoriju Rusije

© Tanjug / AP Photo/Jacquelyn MartinBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države neće promeniti svoj stav u vezi sa trenutnim ograničenjima napada ukrajinskih snaga duboko na rusku teritoriju u svetlu poslednjih udara Oružanih snaga Rusije, izjavio je koordinator za strateške komunikacije Bele kuće Džon Kirbi.
„Nema promena u našoj politici. Pre nekoliko nedelja predsednik je dao uputstva Ukrajini. Oni mogu da koriste isporučeno oružje za napad na ciljeve duž granice. To ostaje tako“, rekao je Kirbi na konferenciji za medije.
Ranije su u Stejt departmentu izjavili da je američki predsednik Džozef Bajden dozvolio Ukrajini da koristi američko oružje za protivbaterijsku borbu protiv ciljeva na teritoriji Rusije koji su pretnja za oblast Harkova, ali je ostavio na snazi zabranu upotrebe operativno-taktičkih raketa „atakams“ i drugog vatrenog oružja velikog dometa.
Savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džejk Salivan saopštio je u junu da se dozvola za primenu američkog oružja na ruskoj teritoriji odnosi na sve teritorije na kojima ruske trupe prelaze granicu Ukrajine, iako je prvobitno dozvola za napad na rusku teritoriju američkim oružjem bila povezana samo sa graničnim oblastima Harkovske oblasti.
Zastave Rusije i SAD na kosmodromu Bajkonur - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Pentagon odobrava izvođenje napada američkim oružjem na Krim
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala