- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Suze zbog ispunjenog obećanja i šestih Olimpijskih igara u karijeri – niko kao Rudi /video/

© Foto : FIBARudi Fernandes
Rudi Fernandes - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2024
Pratite nas
Pobedom protiv Bahama košarkaši Španije obezbedili su plasman na Olimpijske igre, a to će biti čak šeste u karijeri Rudija Fernandesa, legende španske košarke.
Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama doneće spektakularne mečeve, ali će za pojedine igrače biti i posebno emotivne. Rudi Fernandes će u španskom dresu na Igrama završiti bogatu reprezentativnu karijeru.
Biće to čak šeste Olimpijske igre za Rudija, a prve je igrao još 2004. godine u Atini. Zatim je bio deo time na Igrama u Pekingu, Londonu, Rio de Žaneiru i u Tokiju, a tačka će biti stavljena u Parizu.
„Uživaću na Olimpijskim igrama. To je nešto što sam obećao svom ocu kada je preminuo“, rekao je Rudi još prošle godine kada je najavio povlačenje.
Zbog toga je pobeda Španije protiv Bahama bila posebno emotivna za ceo tim. Kada je ispunio želju i obećanje Rudi nije mogao da zadrži suze i zasluženo je pustio da ga preplave emocije.
Za 20 godina Španija je Rudijevo „ne“ čula samo jednom! Legendarni košarkaš za reprezentaciju nije igrao na Evropsom prvenstvu 2017. godine i to verovatno zbog javne kritike upućene FIBA koja je prethodno suspendovala 14 saveza zbog podrške Evroligi. FIBA je kasnije povukla kaznu, ali Rudi se tada nije našao u timu.
U nacionalnom dresu osvojio je ukupno 11 medalja. Tri su sa Olimpijskih igara (dva srebra, jedna bronza), šest sa Evropskog prvenstva ( četiri zlata, jedno srebro, jedna bronza), a dva najsjajnija odličja sa Španijom je osvojio na Mundobasketu.
Nema sumnje da će Rudijevo iskustvo i znanje biti od velike pomoći španskom timu u Parizu pogotovo kada se uzme u obzir da ih čeka pakleno teška grupa ili bolje reći „grupa smrti“.Igraće protiv Grčke, Kanade i Australije.
Jelena, Stefan i Tara Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2024
SPORT
Novak zbog Tare svirao violinu – Stefan oduševljeno imitirao tatu: „Krade mali“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala