- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Zaustavna traka na bivšem autoputu kroz Beograd vozna za sva vozila

© Sputnik / Lola ĐorđevićSaobraćaj u Beogradu
Saobraćaj u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2024
Pratite nas
Sva vozila od subote, 6. jula mogu slobodno da koriste nekadašnju zaustavnu traku kao voznu na delu moto-puta M11, odnosno bivšeg auto-puta koji prolazi kroz Beograd, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.
On je u objavi na svom Instagram nalogu napisao da se zaustavna traka može koristiti kao vozna na deonicama: petlja Bežanijska kosa - petlja Tošin Bunar, petlja Tošin Bunar - petlja Geneks, petlja Geneks - petlja Arena, kao i petlja Arena - petlja Sava Centar.
Zaustavna traka je vozna i na deonicama petlja Autokomanda - petlja Dušanovac, petlja Dušanovac - petlja Medaković u smeru ka Nišu, kao i petlja Autokomanda - petlja Hitna Pomoć, petlja Sava Centar - petlja Arena, zatim petlja Arena - petlja Geneks, petlja Geneks - petlja Tošin Bunar, i petlja Tošin Bunar - petlja Bežanijska kosa u smeru ka Šidu.
Vesić ističe da je korišćenje zaustavne trake kao vozne na ovim deonicama omogućeno na njegov predlog kao ministra nadležnog za saobraćaj.
On je objasnio da je, kako bi svi vozači znali na kojoj deonici mogu da koriste zaustaznu traku, na početku te deonice, kao i na ulazima na moto-put postavljen saobraćajni znak koji stavlja do znanja da je bivšu zaustavnu traku sada moguće koristiti od strane svih vozila.
Naglasio je i da je na znaku nekada zaustavna traka obeležena isprekidanom linijom, što govori da mogu svi da je koriste.
„Na ovaj način ubrzavamo saobraćaj koji se odvija na moto-putu M11 i smanjujemo gužve“, naveo je Vesić.
Ministar je najavio i da će uskoro Vladi Srbije da predloži da taj moto-put dobije ime moto-put „Branko Pešić“ po legendarnom gradonačelniku Beograda koji je ovaj put sagradio.
„Kako je predsednik Vučić juče govorio u Nišu o kralju Milanu - pamte se u istoriji oni koji sagrade nešto za svoju državu. Branko Pešić je sagradio ovaj put“, napisao je Vesić.
Saobraćaj u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2024
DRUŠTVO
Nova pravila: Šta vozači treba da znaju posle promene statusa autoputa kroz Beograd
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala