- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Moskvu dolazi indijski lider - Zapad s ljubomorom prati događaj

© AP Photo / Evan VucciIndijski premijer Narendra Modi
Indijski premijer Narendra Modi - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2024
Pratite nas
Zapad pomno i ljubomorno prati predstojeću posetu indijskog premijera Narendre Modija Rusiji, primetio je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov u intervjuu Rusiji 24.
"Ako su ljubomorni - znači da pažljivo prate. Pažljivo prate - znači da pridaju veliki značaj. I ne greše u tome, i treba joj pridavati veliku važnost", rekao je predstavnik Kremlja, komentarišući ljubomoran odnos zapadnih političara prema Modijevoj poseti Ruskoj Federaciji.
Podsetimo, premijer Indije će posetiti Moskvi 8-9. jula na tradicionalni 22. rusko-indijski samit. Kako pišu mediji, očekuje se da će indijski premijer Narendra Modi tokom posete Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarati o razvoju mehanizama za brzi transfer novca između dve zemlje i korišćenje nacionalnih bankovnih kartica.
Kako navode mediji, obe strane nastoje da postignu napredak u razvoju bilateralnog investicionog sporazuma; Trenutno se prave planovi za povećanje izvoza iz Indije u Rusiju u sektorima kao što su poljoprivreda, farmacija i usluge. Očekuje se i veliki podsticaj za proširenje indijskog prisustva na ruskom Dalekom istoku, koji je bogat energetskim resursima i mineralima, koristeći rutu Čenaj-Vladivostok.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala