- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dimitrov predao Medvedevu – slavlje Alkarasa i Sinera

© AP Photo / Mosa'ab ElshamyDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2024
Pratite nas
Karlos Alkaras, španski teniser, plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Igom Umberom od 6:3, 6:4, 1:6, 7:5. Potom je Janik Siner nadigrao Bena Šeltona sa 6:2, 6:4, 7:6. Grigor Dimitrov predao je meč Danilu Medvedevu u prvom setu posle povrede.
Bugarin je predao Medvedevu pri rezultatu 5:3 za Rusa.
To sve znači da će Medvedev na Sinera u četvrtfinalu Vimbldona.
Pre Dimitrova, danas je i Medison Kiz predala zbog povrede, a nezgodno je pala i Ema Radukanu.
Alkaras će u četvrtfinalu igrati protiv Tomija Pola.
Posle teškog meča i jedva izborene pobede protiv Frensisa Tijafoa,Karlos Alkaras trebalo je da pred sobom ima nešto lakši zadatak.
Prvih nekoliko gemova teklo je u mirnom ritmu, ali se samo čekalo da Alkaras ubaci u „petu brzinu“ što se dogodilo u petom gemu kada je stigao do brejka. Dok protivnik sa druge strane nije uspevao da zapreti sigurni Španac nije morao da se muči i rutinski je poveo sa 1:0 u setovima.
U drugom setu videlo se ono što je moglo da se vidi od početka turnira, a to je da Karlos ima oscilacije kada igra na travi. Umber je od starta počeo da preti na servis španskog tenisera, a u petom gemu imao je i četiri brejk lopte, međutim nije uspeo da ih iskoristi.
Delovalo je da će Francuz ozbiljnije zapretiti, međutim kada je bilo najpotrebnije Španac je ponovo proigrao najbolji tenis, napravio je brejk i poveo sa 2:0. Potom je došlo do komplikacija, Umber je dobio treći set sa čak 6:1, ali je Karlitos nekako uspeo da ga slovi i prođe dalje.
Siner je nadigrao Šeltona u tri seta, posebno je imao poteškoća u trećem, ali je dobio taj-brejk i prošao je dalje.
Meč je trajao dva sata i 10 minuta. Šelton je 14. teniser sveta, Siner je došao do treće pobede u četvrtom međusobnom susretu sa Amerikancem.
Tomi Pol je zakazao duel sa Karlosom Alkarasom posle pobede nad Robertom Bautistom Agutom od 6:2, 7:6, 6:2.
Amerikanka Medison Kiz nije imala sreće. Povredila se pre nego što je servirala za pobedu protiv Paolini. Na kraju je završni rezultat bio 3:6, 7:6, 5:5.
Kiz je uzela medicinski tajm-aut pre servis za pobedu. Nije uspela da osvoji gem, htela je potom još da nastavi da igra, ali nije uspela pa je morala da preda.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2024
SPORT
Rusko-bugarski derbi i Danilova najava spektakla: „Uvek zabavni mečevi, uvek zabavni poeni“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala