- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati ostali bez Olimpijskih igara!

© FIBAJanis Adetokumbo Grčka
Janis Adetokumbo Grčka - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2024
Pratite nas
Košarkaši Grčke savladali su Grčku sa 80:69 i plasirali se na Olimpijske igre. To znači da su Hrvati ostali bez plasmana u Pariz. Brazil je ranije savladao Letoniju sa 94:69 i plasirao se na Olimpijske igre. Partizanov košarkaš Bruno Kaboklo završio je duel sa 21 poenom i četiri skoka.
Najefikasniji u pobedi Grčke bio je Janis Adetokumbo sa 23 poena i osam skokova, dok je Jorgos Papajanis dodao 19. Toliko je ubacio najefikasniji igrač Hrvatske Ivica Zubac.
Grčka se večeras prvi put posle 16 godina, odosno Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, plasirala na najveću svetsku smotru sportista.
Grčka će na Igrama biti u grupi sa selekcijama Australije, Kanade i pobednikom kvalifikacionog turnira u Španiji, a to je upravo Španija.

Crvena furija je u finalu savladala Bahame sa 86:78 i tako obezbedila plasman u Pariz. Najefikasniji kod Španaca bio je Lorenzo Braun sa 18 poena, a Ernangomes je dodao 14. U redovima Bahama istakao se Badi Hild sa 19 poena i šest skokova. Deandre Ejton je zabeležio 17 poena i 14 skokova.

Brazil je odigrao nerealnu prvu četvrtinu protiv Letonije, dobio ju je sa 34:11, a Bruno Kaboklo, košarkaš Partizana koji nije u najboljem odnosu sa klubom, je blistao i čak dao trojku sa više od polovine terena. Gađali su Brazilci 8/8 za tri poena u tim momentima.
Letonci su bili u nokdaunu. Do poluvremena Brazilci su vodili sa 16 poena razlike, a raspoloženje im je pokvarila povreda Jaga dos Santosa, što je loša vest za Crvenu zvezdu.
Nisu uspeli Letonci do kraja da se oporave, Brazil je zaslužio kartu za Pariz.
Najefikasniji kod pobednika bio je Bruno Kaboklo sa 21 poenom i četiri skoka. Leonardo Mendl je zabeležio 20 poena i devet skokova. U redovima Letonije istakao se Rišard Lomaš sa 15 poena i pet skokova.
Brazil će na OI igrati u grupi B sa Francuskom, Nemačkom i Japanom. Grupna faza košarkaškog turnira odigraće se u Lilu, dok će završnica biti u Parizu.
OI će se održati od 26. jula do 11. avgusta.
Armin Sinančević - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2024
SPORT
Srbija dobila još dvojicu putnika na Olimpijske igre!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala