- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velika promena u srpskom fudbalu – Partizan negoduje

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2024
Pratite nas
Zajednica Superlige i Prve lige Srbije doneće u ponedeljak zvaničnu odluku da u narednoj sezoni svi klubovi moraju da imaju najmanje dva srpska igrača mlađa od 22 godine u startnoj postavi.
Prošlog meseca klubovi su glasali za ovaj predlog i podržali su ga svi osim Partizana koji je želeo da još ove sezone ostane pravilo o jednom bonus igraču.
„Fudbalski klub Partizan se juče ponovo obratio FSS i upozorio da se Propozicije takmičenja za fudbalsku sezonu 2024/25 ne mogu menjati samo 10 dana pred start šampionata.
Predlog određenog broja klubova za izmenu Propozicija takmičenja koji se odnosi na uvećanje broja tzv.”bonus igrača” upućen je prekasno i o tom predlogu klubovi i FSS bi trebalo da raspravljaju i donesu odluku u budućnosti. FK Partizan nije protiv navedenog predloga, ali tražimo da eventualna izmena stupi na snagu za narednu takmičarsku sezonu 2025/26.
Odredbe čl .160 stav 4 Zakona o sportu su jasne: "Propozicije takmičenja u nadležnosti nacionalnog granskog sportskog saveza, utvrđuju se najkasnije 40 dana pre početka takmičenja i ne mogu se menjati u toku takmičarske sezone na koju se odnose.
Juče smo zvaničnim dopisom upozorili predsednika FSS Dragana Džajića da povede računa o donošenju propisa i prestane sa flagrantnim kršenjem Zakona o sportu.
FK "Partizan" zahteva da Propozicije takmičenja ostanu iste kao i prethodne sezone, naročito kada se radi o značajnoj promeni, u kom slučaju propisi FIFA nalažu da se klubovima ostavi period određenog vremena za prilagođavanje izmenama, te stoga zahtevamo da eventualna promena Propozicija stupi na snagu za godinu dana. Svaka drugačija odluka bila bi na štetu klubova“, navedeno je u saopštenju FK Partizan
Pošto je apsolutna većina prihvatila predlog, u ponedeljak će i formalno biti ozvaničeno da će u startnoj postavi svaki klub morati da ima dva srpska fudbalera mlađa od 22 godine od 1. januara 2022. godine.
Sezona u Superligi počinje 20. juna, titulu brani Crvena zvezda, a u takmičenju će debitovati Tekstilac iz Odžaka i Jedinstvo iz Uba.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala