- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Prenatrpani zatvori u Italiji, ove godine 50 zatvorenika izvršilo samoubistvo

Zatvor - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2024
Pratite nas
U Italiji je ove godine 50 zatvorenika izvršilo samoubistvo, što je 16 više nego u istom periodu prošle godine, saopštio je danas italijanski poverenik za izvršenje zatvorskih sankcija navodeći da su italijanski zatvori prenatrpani.
"Ovo je velika brojka u poređenju sa julom 2023. i 2022. godine, kada su zabeležene 34 slučaja samoubistva. Evidentiran je porast od 16 samoubistava ove godine. Samoubistvo je izvršilo 48 muškaraca i dve žene, 27 su Italijani, a 23 stranci iz 14 različitih zemalja. Njih 19 (38 odsto) su čekali suđenje. Prosečna starost 50 osoba koje su izvršile samoubistvo je oko 39 godina", navodi se između ostalog u izveštaju ombudsmana, prenosi ANSA.
U izveštaju se navodi da je ove godine najmanje pet zatvorskih čuvara izvršilo samoubistvo.
Vlada premijerke Đorđe Meloni u sredu je usvojila uredbu sa nizom mera koje imaju za cilj ublažavanje prenatrpanosti u zatvorima.
U uredbi se navodi da će biti uspostavljena lista zatvorskih ustanova otvorenog tipa koje će moći da prime određene vrste zatvorenika, poput onih sa kratkim kaznama, zavisnika od droga i osuđenih za određena nenasilna krivična dela.
Takođe su uvedene pojednostavljene procedure za odobravanje uslovnog otpusta, nove smernice za regrutaciju, obuku čuvara i upravnika zatvora, a planira se i povećanje broja telefonskih poziva koje zatvorenici smeju da obave, preneo je Tanjug.
Trenutno u italijanskim zatvorima svoje kazne izdržava oko 61.000 zatvorenika, a zvanični kapacitet ustanova za sprovođenje zatvorskih sankcija je 51.000.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala