Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Kurti je taj koji voli rat - čezne da u uniformi glumi malog Zelenskog na Balkanu /video/

© AP Photo / Visar KryeziuAljbin Kurti
Aljbin Kurti  - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je premijer prištinskih institucija Aljbin Kurti taj koji voli rat i ceo život čezne da obuče uniformu i glumi malog Zalenskog, ali ti snovi mu se nikada neće ostvariti.
Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da se osvrne na Kurtijevu tvrdnju u autorskom tekstu za Njujork tajms da bi otvaranje novog fronta na Balkanu odgovaralo Srbiji koja se mnogo naoružava.
„Da li se mi naoružavamo malo više nego što bi on voleo, a malo manje nego što bih ja voleo. Kao što i njih naoružavaju Turska, Nemačka i SAD, manje nego što bi on voleo a više nego što bih ja voleo“, rekao je Vučić.
On je besmislicama nazvao Kurtije navode o tome ko želi rat.
"On je jedini koji želi rat, pošto ceo život čezne da obuče uniformu i da glumi na Balkanu malog Zelenskog", rekao je Vučić.
Dodao je mu se ta želja neće ostvariti, pošto tzv. Kosovo nikakve veze nema sa suverenom teritorijom i nezavisnom teritorijom, a Ukrajina je ipak međunarodno priznata teritorija.
"Tako da on može da čezne za ratovima. Naši snovi su različiti, njegovi snovi su ratovanje, a moji snovi su uspešna, ekonomski napredna Srbija, Srbija koja će biti ubedljivo najrazvijenija u ovom delu Evrope i toliko su nam snovi različiti da ne možemo da se sporazumemo", poručio je Vučić.
Dodao je da će Srbija kupovati sve što je potrebno da bi bila odvraćajući faktor u odnosu na tako agresivne tipove kao što je Aljbin Kurti.
"I nastavićemo sa tim. Dobro nam ide. Mi najbolje pravimo i najbolje kupujemo. Mi smo ponosni na našu vojnu industriju i niko neće nikada moći da nam zabrani da razvijamo našu vojnu industriju i da unapređujemo našu vojsku. Ali sve to radimo samo da bismo odvratili ovakve tipove kao što je Aljbin Kurti i njemu slični", zaključio je Vučić.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala