- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nije blistao u Partizanu – pa završio u NBA

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićPi Džej Dozir
Pi Džej Dozir - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2024
Pratite nas
Pi Džej Dozir, doskorašnji košarkaš Partizana, vratio se u NBA ligu gde je potpisao jednogodišnji ugovor sa Minesotom.
Posle jedne sezone u Partizanu Pi Džej Dozir vraća se u NBA gde je i proveo najveći deo karijere. Ne samo da će ponovo biti deo najbolje lige već će igrati za tim koji ima velike ambicije. Minesota je bila najbolji tim Zapada, a u finalu konferencije izgubili su od Dalasa.
Partizan je bio odlična sredina za Dozira koji je tražio mesto na kom će ponovo biti važan deo tima posle kidanja ligamenata sa čime se suočio pre tri godine. Iako je po dolasku bio odličan, u drugom delu sezone nije često blistao u crno-belom dresu.
U Evroligi je prosečno beležio 9,2 poena, tri skoka kao i 3,1 asistenciju što je očigledno bilo dovoljno da ponovo postane poželjan igrač u NBA gde je igrao za Oklahomu, Boston, Sakramento, a najviše se zadržao u Denveru.
Dozir nije prvi igrač u poslednje vreme kojem je Partizan bio karta za NBA. Prethodno je to bio slučaj sa Danteom Egzumom, australijskim košarkašem, koji od prošle sezone igra za Dalas, a i Tristan Vukčević je nedavno otišao u Vašington.
Egzum je takođe bio košarkaš koji je igrao u najjačoj košarkaškoj ligi, nastupao je za Jutu od koje je odabran na draftu kao prvi pik, a igrao je i u Klivlendu i Hjustonu, međutim nije uspevao da se istakne.
Zanimljivo je da Dozir nije baš blistao u dresu Partizana, a da je na kraju završio ni manje ni više nego u NBA ligi.
Varvara Gračjova - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2024
SPORT
Šta ukrajinska politika učini od sporta... /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala