- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lukin „užasni“ tripl-dabl – Hrvatska iznenadila Sloveniju

© Foto : FIBALuka Dončić (Slovenija) – OI Tokio
Luka Dončić (Slovenija) – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2024
Pratite nas
Uprkos tome što je povređen i umoran, Luka Dončić odlučio je da igra za reprezentaciju Slovenije u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali ni zvezda Dalasa nije pomogla da se izbegne poraz od Hrvatske rezultatom 108:92.
Počeli su kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre, a Slovenija je već u problemu. Luka Dončić bio je najbolji pojedinac na ovom meču, ostvario je tripl-dabl učinak, ali to nije bilo dovoljno.
Već posle prve četvrtine Hrvatska je vodila 31:16, da bi potom Slovenci odigrali bolje drugu deonicu i tako uspeli da smanje zaostatak pa je na poluvremenu bilo 54:41.
Međutim, hrvatski košarkaši ponovo su pojačali ritam u i u trećoj deonici ubacili su čak 39 poena. Ni to što su bili bolji u poslednjih deset minuta Slovencima posle kobne treće četvrtine nije moglo da pomogne.
Dončić je na ovaj turnir došao posle naporne NBA sezone, a uz to nije stigao ni da se oporavi od povrede. Pored svega bio je najbolji na parketu sa 26 poena, 11 skokova i deset asistencija, ali nije bio zadovoljan i poručio je da je bio užasan.
Iz devet pokušaja nije uspeo da pogodi nijednu trojku.
„Video sam svoju statistiku, svoj procenat šuta. Užasno. Moram da igram puno bolje od ovoga. Mislim da je Hrvatska igrala odlično. Nadigrali su nas. Naša odbrana nije bila dobra. Morali smo mnogo bolje da odigramo odbranu, počevši od mene. Moramo da igramo puno bolje od ovoga i moramo da igramo sa puno više energije“, rekao je Dončić.
U hrvatskom timu najviše se istakao Goran Filipović sa 21 poenom, četiri skoka i šest asistencija.
Kvalifikacije za Olimpijske igre prati i Srbija protiv koje će u Parizu u grupnoj fazi igrati pobednik turnira u Portoriku.
Favoriti su očekivano počeli silovito, Litvanija je savladala Meksiko 96:84, dok je Italija bila još ubedljivija protiv Bahreina i pobedila 114:53.
Za mesto na Olimpijskim igrama bori se 24 reprezentacije, a prolaz će obezbediti samo četiri selekcije.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2024
SPORT
Novak progovorio o operaciji i poručio: Prošao sam test – to me hrabri
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala