- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Duma upozorava: SAD pokušavaju da izazovu rat velikih razmera – svet treba da ih postavi na mesto

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaRuska Državna duma u Ulici Ohotni rjad
Ruska Državna duma u Ulici Ohotni rjad - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2024
Pratite nas
Napadima američkim oružjem na teritoriju Rusije vlasti Sjedinjenih Američkih Država teže da pokrenu u Ukrajini rat velikih razmera, izjavio je poslanik Državne dume ispred krimskog regiona i član Odbora za bezbednost, Mihail Šeremet.

„Zapad je agresivno raspoložen, jer vidi kako kijevski režim puca, zbog toga su se tamo aktivirali i pokušavaju da daju novi impuls, kako bi sukob prerastao u rat velikih razmera. Odatle i predaja Kijevu lovaca F-16“, ocenio je Šeremet za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, došlo je vreme da ceo civilizovani svet postavi na mesto američki režim Džozefa Bajdena, koji je pretvorio SAD u državu koja je odgovorna za međunarodni teror i ubistva.
Prethodno je portparol Pentagona Patrik Rajder na brifingu izjavio da Oružane snage Ukrajine mogu da koriste američko dalekometno oružje za napade na teritoriju Rusije, koju SAD smatraju suverenim delom Ukrajine, uključujući Krim.
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je krajem maja da predstavnici NATO treba da budu svesni čime se igraju kada govore o planovima da Kijevu dozvole da izvodi napade na legitimne mete u dubini ruske teritorije raketnim sistemima, koje je Zapad predao Ukrajini.
Podsećamo, Oružane snage Ukrajine u junu su granatirale plažu u Sevastopolju raketama „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama, koje su dobile u okviru jednog od paketa američke vojne pomoći. Prilikom granatiranja poginulo je dvoje dece i dvoje odraslih, a ranjeno je više od 120 ljudi.
Raketni sistem Strela 10 ruskih snaga u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2024
RUSIJA
Više nema izbora: Stiže ruski odgovor na opasnu američku pretnju
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala