- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Belousov: Zapad provocirao ukrajinsku krizu, sada je prolongira

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Andrej Belousov
Ministar odbrane Rusije Andrej Belousov - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2024
Pratite nas
Ukrajinsku krizu, koju je isprovocirao Vašington i njegovi saveznici, namerno sada prolongiraju, izjavio je ruski ministar odbrane Andrej Belousov.
„Želeo bih još jednom da ponovim: upravo Zapad je bio taj koji je pripremio i izazvao ukrajinsku krizu, a sada je namerno produžava“, rekao je Belousov, govoreći na sastanku Saveta ministara odbrane zemalja članica ZND.
On je istakao da zapadne zemlje istovremeno na svaki mogući način povlađuju privremenoj vladi Ukrajine u široko rasprostranjenom „nametanju nacizma u njegovim najakutnijim formama, čineći sve da iskrive istorijsku istinu“.
Ministar je dodao da Rusija ceni solidarnost zemalja ZND u borbi protiv veličanja nacizma i falsifikovanja istorije.
„Zajedničkim naporima nastavićemo da branimo istinu o našoj zajedničkoj prošlosti. Današnja vojna parada u Minsku je dokaz za to“, naglasio je Belousov.
Prema njegovim rečima, tokom svog predsedavanja Zajednicom Nezavisnih Država, Rusija smatra da je prioritet unapređenje mehanizama za zajedničko suprotstavljanje novim i tradicionalnim izazovima.
On je podsetio da je u junu ruski predsednik Vladimir Putin najavio potrebu formiranja arhitekture jednake i nedeljive bezbednosti, obostrano korisne, ravnopravne saradnje i razvoja u Evroaziji.
„Radi se o budućem sistemu bezbednosti koji pokriva sve oblasti delovanja i otvoren je za sve evroazijske zemlje bez izuzetka“, naglasio je ruski ministar odbrane.
Kako je naveo, važnu ulogu u tome imaju multilateralne međunarodne organizacije formirane u Evroaziji, kao što Savezna država, ODKB, Evroazijski ekonomski savez, ZND i ŠOS.
„Fokusiramo se na povećanje aktivnosti i autoriteta ovih integracionih struktura i uspostavljanje dijaloga između njih u oblasti bezbednosti“, zaključio je Belousov.
Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2024
RUSIJA
Beloruski ministar odbrane: Politika Zapada može izazvati nuklearnu eskalaciju u Istočnoj Evropi
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala