- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajina priznala: Praktično smo bankrotirali

© Sputnik / Grigoriй Vasilenko / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska zastava u sali Vrhovne rade u Kijevu
Ukrajinska zastava u sali Vrhovne rade u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2024
Pratite nas
Ukrajina je zbog komercijalnog duga u visini od 20 milijardi dolara faktički dozvolila bankrot, iako on za sada nije de jure proglašen, izjavila je poslanik Vrhovne Rade Nina Južanina.

„Imamo problem sa komercijalnim dugom koji iznosi najmanje 20 milijardi dolara. U suštini, faktički, već smo bankrotirali, ali još nije bankrot de jure“, rekla je Južanina.

Poslanik je za TV „Novosti. Lajv“ istakla da u Radi najavljuju moguće povećanje poreza kako bi proverili reakciju ukrajinskih građana na ovakav korak.
Ova odluka se razmatra i u kabinetu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, iako vlasti zemlje za sada nisu odlučile da ovo pitanje javno iznesu, bojeći se negativne reakcije društva.
„U našem društvu prisutna je veoma velika gradacija ljudi: sa veoma visokim primanjima i na granici siromaštva. Trenutno je više od 50 odsto građana Ukrajine ispod granice siromaštva“, istakla je Južanina.
Prethodno, Ekonomist je objavio da ukrajinske vlasti mogu objaviti bankrot već u avgustu, ako se ne dogovore sa investitorima o restrukturiranju duga. Prema listu, bankrot će pokazati da privatni investitori ne veruju zapadnim saveznicima Kijeva, koji ih materijalno pomažu. Dugoročno, ovo će stvoriti probleme u obnovi zemlje, piše list.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala