- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Orban: Ako Tramp pobedi u SAD, Evropa treba da se brzo pripremi za pregovore Rusije i Ukrajine

© Sputnik / Lola ĐorđevićViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2024
Pratite nas
U slučaju pobede nekadašnjeg američkog lidera Donalda Trampa na predstojećim predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama doći će do prekida vatre u Ukrajini i počeće pregovori Moskve i Vašingtona, a Evropa treba da razmisli ko će i kako u tom slučaju zastupati njene interese, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.
Zvaničnik je ocenio da je neophodno da se Evropa brzo pripremi za situaciju da će pre ili kasnije SAD i Rusija otpočeti pregovore.
Takođe, prema njegovim rečima, Evropa treba da se zapita „gde je njeno mesto u toj raspodeli“, „ko će predstavljati njene interese i šta će oni podrazumevati“.

„Mađarska ne može na ovo da odgovori, jer naš metod rada kao predsedavajućeg Saveta Evropske unije nije da upravljamo Evropom ili donosimo odluke umesto Nemačke, Francuske i Italije. Ono što mi možemo da uradimo i što je zadatak aktuelnog predsedavajućeg jeste da predstavimo predloge. Znači, mi ne odlučujemo, već pomažemo da dvadeset sedam premijera donese odluku“, istakao je Orban u intervjuu TV M1.

Nakon sastanka sa Trampom u martu, Orban je izjavio da je Tramp obećao da neće finansijski pomagati Ukrajini ako bude reizabran, a bez SAD Evropa ne može da finansira sukob i on će se završiti.
Orban je takođe ranije rekao da bi Budimpešta želela da na vlast u Americi ponovo dođe Tramp i uspostavi mir u Istočnoj Evropi.
Tramp je sa svoje strane više puta isticao da bi u slučaju njegovog reizbora rešio ukrajinski sukob za 24 časa.
Kandidat v prezidentы ot Respublikanskoй partii, bыvšiй prezident Donalьd Tramp vыstupaet na predvыbornom mitinge v Uaйldvude, štat Nью-Džersi - Sputnik Srbija, 1920, 23.06.2024
SVET
Tramp: Ako pobedim rešiću sukob u Ukrajini i pre inauguracije
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala