- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak posle pobede: Ne bih rizikovao da nije reč o Vimbldonu

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2024
Pratite nas
Posle prve pobede posle operacije Novak Đoković istakao je da je izuzetno srećan što se vratio na teren i obezbedio drugo kolo Vimbldona. Naglasio je da zbog povrede ne bi rizikovao da je u pitanju bilo koji drugi turnir.
Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, savladao je Čeha Vita Koprivu u prvom kolu Vimbldona rezultatom 6:1, 6:2, 6:2 i to je učinio, kao što se vidi po rezultatu, rutinski iako je pre samo tri nedelje operisao koleno.
„Veoma sam zadovoljan što sam došao. Jako sam srećan kako sam igrao. Hvala svima što ste došli da nas podržite“, rekao je Novak posle pobede.
Trudio se da ne razmišlja o povređenom kolenu i istakao je da ne bi rizikovao da je u pitanju bio neki drugi turnir.
„Pokušao sam da ne razmišljam o kolenu. Hteo sam sebi da dam šansu. Da je bilo koji drugi turnir ja ne bih rizikovao. Toliko volim Vimbldon, toliko sam želeo da se vratim ovde“, istakao je srpski as.
Objasnio je Novak da je odluka celog tima bila da igra na engleskoj travi i mestu gde je osvojio sedam tittula.
„Nije bilo ubeđivanja. Zajednička odluka je bila da od dana broj jedan kada sam počeo da se oporavljam, dođem. Želim da se zahvalim hirurgu, odradio je posao kako treba. Imao sam jednu operaciju, na laktu, pre 6-7 godina. Uvek pokušavao da izbegnem to, ali imao sam sreće. kada se uporedim sa drugima mojih godina, drago mi je da sam izbegao veće povrede. One dođu i prođu, morate to da prihvatite“, rekao je Đoković.
Podsetio je na neke od kolega koji se muče sa povredama i uputio im podršku.
„Mislim da je Kirjos u komentatorskoj loži, on se mučio sa njima, on ima šta da kaže o tome. Srećan sam što nisam bio udaljen od tenisa na duže staze. Imam saosećanje prema svima koji su se mučili i osećali se bespomoćno. Teško je kada vam to ne dozvoljava da radite ono što volite. Endi Mari je odustao, to je veliki udarac za turnir. Imam veliko potovanje za njega za sve što je uradio na turniru i u ovom sportu. Nadam se da će završiti karijeru pod svojim uslovima. Nadam se da će pokušati sledeće godine. Šaljem mu pozdrave. Kao što sam rekao, posle tri i po nedelje teško mi je da pričam o povredama, ali tako je kako je“, zaključio je Novak Đoković.
Srpski as čeka protivnika za drugo kolo, a to će biti pobednik duela Fernli - Mono Kanas.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala