- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dva šoka u jednom danu: Kraj na početku za Rubljova i šampionku Vimbldona

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2024
Pratite nas
Dva velika iznenađenja dogodila su se drugog dana Vimbldona. Najpre je Marketa Vondrušova, aktuelna šampionka Vimbldona, poražena je na samom startu turnira od Džesike Buzas Maneiro, španske teniserke, rezultatom 6:4, 6:2, a zatim je u prvom kolu eliminisan i Andrej Rubljov od Franciska Komesana rezultatom 6:4,5:7, 6:2, 7:6.
Najveće iznenađenje u dosadašnjem toku Vimbldona dogodilo se u prvom kolu ženskog singla.
Vondrušova je došla da brani titulu, ali u tome je uspela da je spreči 83. teniserke sveta i to posle samo sat vremena i devet minuta.
Imala je prilike češka teniserka u prvom setu da se vrati u igru, ali uspela je da uzvrati samo jedan brejk, a protivnica je napravila dva. U drugom setu ponovo je Vondrušova španskoj teniserki uspela da oduzme jedan servis gem, ali je Maneiro to učinila tri puta.
Andrej Rubljov dopustio je drugo veliko iznenađenje. Ruski teniser trebalo je da ima lak posao protiv Argentinca Komesana, ali već posle prvog seta videlo se da će biti velikih problema.
Iako je Rus uspeo da izjednači, argentinski teniser ponovo je bio bolji u trećem setu, da bi kao jedina nada za Andreja ostao četvrti set. Imao je set loptu i akrtu za povratak u meč, ali nije je iskoristio.
U taj-brejku je potom uspeo da smanji zaostatak od 5:2, ali posle toga je Komesan izborio meč loptu koji ju je i iskoristio.
Sa druge strane Jelena Ribakina, kazahstanska teniserka ruskog porekla, nije dozvolila iznenađenje i savladala je Rumunku Gabrijel Ruse iako prvi set nije otvorila najbolje jer je dopustila brejk.
Uspela je brzo da ga vrati, zatim da napravi još jedan, a potom je u drugom setu bila potpuno dominantna.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2024
SPORT
Novak kao furija do pobede na Vimbldonu – povrede kao da nije ni bilo!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala