Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Hvala Rusiji na podršci“: Gruško se sastao sa Vučićem i zvaničnicima Srbije

© Foto : Snimak sa ekrana/Instagram/BudućnostsrbijeavPredsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom. - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2024
Pratite nas
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom. Sa ruskim diplomatom razgovarao je i ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić.
Dobar razgovor sa Aleksandrom Gruškom, objavio je predsednik Srbije.
"Još jednom sam izrazio zahvalnost Rusiji na podršci koju je pružila Srbiji po pitanju Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama i posebno za podršku teritorijalnom integritetu Srbije u skladu sa Poveljom UN. Razmotrili smo sveukupne bilateralne odnose Srbije i Ruske Federacije i ocenili ih kao vrlo dobre", napisao je Vučić na društvenim mrežama.

Đurić: Srbija zahvalna Rusiji na podršci u međunarodnim organizacijama

Marko Đurić je tokom razgovora sa Grupkom iskazao zahvalnost Rusiji na doslednoj podršci po pitanju Kosova i Metohije, kao i u vezi sa drugim temama od državnog i nacionalnog značaja za Srbiju.
Đurić je konstatovao da između Srbije i Rusije i dva naroda postoji tradicionalno prijateljstvo i razumevanje i da se to reflektuje na spoljnopolitičke pozicije Srbije, koja, iako strateški opredeljena za punopravno članstvo u EU, nastoji da očuva i unapredi veze sa prijateljima i partnerima širom sveta, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.
Među temama razgovora bile su politička i bezbednosna situacija u regionu, funkcionisanje multilateralnih organizacija, kao i trenutni izazovi u svetu, navedeno je u saopštenju.
© Tanjug / MSPAleksandar Gruško i Marko Đurić
Aleksandar Gruško i Marko Đurić - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2024
Aleksandar Gruško i Marko Đurić
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala