- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Čak 18 koncerata na džez festivalu u Beogradu - nastupaju i Vlatko Stefanovski i Vasil Hadžimanov

© Foto : Sputnjiku ustupio ORBIS CommunicationsProgram festivala „Somerzbi Džez in d Garden“
Program festivala „Somerzbi Džez in d Garden“ - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2024
Pratite nas
Festival „Somerzbi Džez in d Garden“ biće održan sledećeg vikenda, 6. i 7. jula, u Botaničkoj bašti Jevremovac u Beogradu. Posetioce na tri scene očekuje čak 18 koncerata, a kuriozitet ovogodišnjeg festivala je zajednički nastup dve regionalne zvezde, Vlatka Stefanovskog i Vasila Hadžimanova.
Pored dvojice istaknutih muzičara koji će po prvi put u karijeri u nedelju nastupiti zajedno s programom koji je napravljen ekskluzivno za „Somerzbi Džez in d Garden, kao specijalni gost na sceni će im se pridružiti i američki gospel i bluz pevač Din Bovman.
Još jedno veliko ime ovdašnje muzičke scene, Rambo Amades i njegov Organik Trio, nastupiće prve večeri festivala, u subotu, sa specijalnom gošćom, pevačicom i multiinstrumentalistkinjom Albom Nacinović na koncertu koji donosi mnoštvo iznenađenja i pomera muzičke granice.
Publika će tokom dva dana na glavnoj sceni imati prilike da sluša i nastupe najboljih ovdašnjih džez muzičara Maks Kočetov Kvintet, Miloš Čolović Sextet i Irina Pavlović Oktet.
Garden Stejdž i Stejdž Van donose takođe pregršt vrhunske zabave i uzbudljive koncerte etabliranih i mladih muzičara iz Srbije i inostranstva: Bobana Đorđević Kvartet, Šljuka kvintet, Drama Kvartet, Kosta Vukašinović Sekstet, Katarina Kočetova Kvartet, Jovan Milovanović Kvartet.
Između ostalih nastupiće i Bluz Braders Tribjut. Publiku očekuju i nastupi mladih muzičara sa džez odseka Muzičke škole „Stanković“.
Za razliku od većine ovdašnjih džez festivala gde publika dođe na koncert, sedne na svoje mesto i sluša muziku, „Somersby Jazz in the Garden“, uz vrhunsku muziku domaćih i inostranih džez muzičara, publici nudi i puno dodatnih sadržaja.
Posetioci imaju puno razloga da dođu pre koncerata i da ostanu posle, a u svakom trenutku mogu da biraju muzički sadržaj koji im odgovora na jednom od tri paralelna muzička programa, koji se uporedo dešavaju.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala