- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Vojni analitičar o američkim dronovima iznad Crnog mora: Moramo tigru izbiti sve zube

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski bombarderi Tu-22M3 lete iznad Crnog mora
Ruski bombarderi Tu-22M3 lete iznad Crnog mora - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države treba da shvate da će provokacija dronovima iznad Crnog mora imati posledice, izjavio je za Radio Sputnjik vojni analitičar i urednik lista Arsenal Otadžbine Aleksej Leonkov.
Prema njegovim rečima, američke bespilotne letelice, koje izviđaju i navode visokoprecizno oružje, koje se ispopručuje Kijevu za napade na Rusiju, treba da budu oborene.
Izviđački dron Ratnog vazduhoplovstva SAD nalazio se u vazduhu u trenutku napada Oružanih snaga Ukrajine na Sevastopolj 23. juna.
„Ovi dronovi ‘Global houk’ lete sa razlogom. Veoma često se dešavalo da je on leteo i nakon toga je negde bio izveden napad. On snima informacije o radu radiotehničkih sredstava, pre svega radara, koji osmatraju vazdušni prostor i ulaze u sastav PVO sistema, kao što se je S-400. Nalazeći se u neutralnim vodama, ovaj dron patrolira, uključuje i isključuje transmiter. Jasno je da je zapadno visokoprecizno oružje bez njegovog navođenja beskorisno“, naglasio je analitičar.
On je dodao da su Oružane snage Ukrajine pokušale da gađaju bez navođenja, iako su znale koordinate, ali sredstva za radioelektronsko ratovanje su ih izobličavala.
„Ovde je u pitanju direktno navođenje, štabovi rade danonoćno i dolazi do visokopreciznih napada“, zaključio je Leonkov.
Analitičar je primetio da se napadi na Sevastopolj nastavljaju.
„Smatram da će napadi trajati dok ovom tigru ne izbijemo sve zube. Ove dronove treba obarati, tražiti brodove sa kojih se verovatno polaze lansiraju bespilotni čamci i sprovoditi odgovarajuće aktivnosti kako bi se to sve zaustavilo. Postoji bezbednost granica u mirnodopsko vreme i bezbednost granica oko vojnih operacija i zone borbenih dejstava, koja ima potpuno drugo značenje i druge posledice za one koji tu zabadaju nos“, ističe Leonkov.
Ministar odbrane Rusije Andrej Belousov naložio je ranije Generalštabu da iznese predloge mera za operativno reagovanje usled učestalih provokacija SAD iznad Crnog mora. Radi se o konstantnim letovima američkih dronova, kao što je „Global houk“.
Kijev je krajem juna izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima. Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je na svom Telegramu da su u napadu poginule tri osobe, a da je 124 ranjeno.
Lovci Su-30SM na proslavi Dana pobede u Sevastopolju. - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Hoće li odgovor Moskve na gađanje Sevastopolja i ubistva ruske dece, biti žestok
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala