- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Neredi na ulicama u Francuskoj posle pobede Nacionalnog okupljanja u prvom krugu izbora /video/

© AFP 2023 / GEOFFROY VAN DER HASSELTProtesti u Francuskoj posle pobede Nacionalnog okupljanja u prvom krugu parlamentarnih izbora.
Protesti u Francuskoj posle pobede Nacionalnog okupljanja u prvom krugu parlamentarnih izbora. - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2024
Pratite nas
U više gradova Francuske održani su protesti nakon objavljivanja preliminarnih rezultata prvog kruga parlamentarnih izbora, prema kojima ubedljivo vodi stranka „Nacionalnog okupljanja“.
Protesti, na koje je pozvala levica, prerasli su u sukobe sa policijom i nerede u centru Liona, preneli su francuski mediji. Nereda je bilo i u Renu i Rije le Papu, kao i predgrađu Pariza Bobinji.
Prema poslednjim podacima, u prvom krugu parlamentarnih izbora, „Nacionalno okupljanje“, čiji je šef poslaničkog kluba Marin le Pen, osvojilo je 33,5 odsto glasova.
Novi narodni front (koalicija ujedinjene levice) 28,5 odsto, a alijansa Zajedno,u kojoj je stranka Preporod francuskog predsednika Emanuela Makrona, na trećem je mestu sa 22,1 odsto. Republikanci su četvrti sa 9,7 odsto.
Drugi krug vanrednih parlamentarnih izbora održaće se 7. jula.
Marin le Pen - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2024
SVET
Desnica vodi na parlamentarnim izborima u Francuskoj, Makronova partija tek treća /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala