- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj o potencijalnim lokacijama razmeštanja raketa srednjeg i malog dometa: Delikatno pitanje...

© Sputnik / /Presidential Press Service Pool PhotoIspaljivanje rakete
Ispaljivanje rakete - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2024
Pratite nas
Pitanje raspoređivanja ruskih raketa srednjeg i malog dometa je delikatna sfera, teško da će Rusija objaviti informacije o mogućim lokacijama za njihovo razmeštanje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Očigledno je da je mala verovatnoće da će takve informacije nekako biti objavljene. Ipak je to vrlo delikatna oblast povezana sa odbranom i bezbednošću“, odgovorio je Peskov novinarima na pitanje da li će Rusija objaviti regione u kojima bi mogle da budu razmeštene pomenute rakete.
On je napomenuo da u isto vreme predsednik Vladimir Putin pokreće tu temu i da će, shodno tome, kako proces bude odmicao, biti dostupne neke informacije.
Govoreći o mogućnosti dijaloga sa Ukrajinom, portparol je podsetio da je predsednik više puta rekao da je Rusija otvorena za svaki dijalog u cilju postizanja ciljeva Moskve.
Ranije je ruski lider Vladimir Putin na operativnom sastanku sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije izjavio da Moskva, po svemu sudeći, treba da pokrene proizvodnju raketa srednjeg i malog dometa, kao i da će odluke o njihovom razmeštanju biti donete u skladu sa aktivnostima Sjedinjenih Američkih Država.
Ruski pancir Pancir S1 - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruski „pancir“ uspešno obara američke rakete „atakams“ tokom specijalne vojne operacije
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala