- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kecmanović pobedom popravio utisak posle ispadanja Lajovića i Olge sa Vimbldona

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiomir Kecmović
Miomir Kecmović - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2024
Pratite nas
Miomir Kecmanović, srpski teniser, pobedom je započeo učešće na Vimbldonu i savladao je Indijca Sumita Nagala sa 3:1 u setovima. Nažalost, poraze su na startu turnira prethodno doživeli Dušan Lajović i Olga Danilović.
Kecmanović je dobio meč sa 6:2, 3:6, 6:3, 6:4, a u narednoj rundi protivnik će mu biti 27. nosilac Talon Grikspor.
Lajović je prethodno poražen u prvom kolu Vimbldona od Bugarina Grigora Dimitrova rezultatom 6:3, 6:4, 7:5 u meču koji je trajao 106 minuta.
Posle Dušana na startu turnira ispala je i Olga Danilović, jedina srpska predstavnica, koja je izgubila od Anke Todoni 7:5,6:1.
Težak zadatak dobio je Dušan Lajović na samom startu turnira jer je sa druge strane mreže bio Grigor Dimitrov koji ima jednu od najboljih sezona u karijeri.
Od samog starta Dimitrov, koji je imao ulogu apsolutnog favorita, stavio je na znanje Srbinu u kom pravcu će se odvijati stvari.
Bio je nepogrešiv kod ubacivanja prvog servisa i Lajoviću nije prepusti niti jedan poen.
Već u drugom gemu „ukrao“ je Srbinu servis i to mu je u velikoj meri olakšalo da stigne do osvajanja uvodnog seta, gde je iskoristio drugu set loptu - 6:3.
Ništa se drastičnije nije promnilo ni u nastavku. Ponovo je taj jedan rani brejk Dimitrova bio dovoljan da stigne do 2:0 u setovima, s tim što je ovoga puta Lajović bio taj koji je prvi servirao, a Dimitrov mu je oteo servis.
Nije se ni tada predavao 56. reket planete, uspeo je Lajović da povede u trećem setu sa 2:0, nakon što je brejknuo Bugarina, zatim je usledila i potvrda brejka.
Ali, Dimitrov je tada ponovo podigao nivo igre, nalik onome iz uvodna dva seta i prvo je u sedmom gemu „poništio“ brejk zaostatka, da bi u 11. uspeo da dođe do novog brejka i prednosti 6:5.
Borio se Lajović, uspeo je na servis Dimitrova da se izbori za brejk loptu, ali je to bilo sve. Nanizao je 10. igrač sveta tri poena i slavio sa 7:5 za plasman u drugo kolo Vimbldona.
Na teren je posle Dušana Lajovića izašla i Olga Danilović koja je dobila lepu šansu iako je prethodno ispala u kvalifikacijama. U glavni žreb upala je kao laki luzer i bila je favorit protiv Anke Todoni, ali Rumunka je igrala bolje.
U prvom setu srpska teniserka bila je u zaostatku, ali je uspela da vrati brejk, međutim u samoj završnici protivnica joj je još jednom oduzela servis gem.
U drugom setu Danilovićeve kao da nije bilo na terenu. Todoni je sve pogađala, igrala je odlično i Srpkinji je dopustila samo jedan gem.
Nije Olga bila ni blizu povratka i tako je posle sat i 23 minuta borbe poražena.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2024
SPORT
Sabalenka se povukla sa Vimbldona – menja je Ruskinja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala